Vraker Høyres Alexandrova

Høyre i forsvarskommunen Målselv vraker stortingsrepresentant Regina Alexandrova. – Vi er misfornøyd med hennes arbeid med langtidsplanen for Forsvaret, sier leder i Målselv Høyre.

Maukstadmoen leir i Målselv

Maukstadmoen leir i Målselv.

Foto: ARILD MOE / NRK

– Det er vel ikke mistillit, men det at lokallaget ikke føler at vi har fått den støtten vi burde ha hatt. Det handler også om at hun ikke har kjempet vår sak, og utspillene som har vært i media rundt langtidsplanen, blant annet, sier Edgar Andersen, leder i Målselv Høyre.

Edgar Andersen, Frp med kritiske spørsmål om økonomi på folkemøtet

Edgar Andersen er leder i Målselv Høyre.

Foto: Arild Moe/NRK / NRK

De ønsker ikke at Alexandrova, som er partiets forsvarspolitiske talsperson, fortsatt skal være på stortingsvalglista til Troms Høyre.

Edgar Andersen sier at Målselv Høyre har gitt klar beskjed til Regina Alexandrova om lokalpartiets syn på langtidsplanen for Forsvaret.

– Vi har hatt flere møter med Regina gjennom sommeren. Hun står ved det dem sentralt mener, og vi er jo da ikke helt enig i den fremleggelsen av langtidsplanen. Dette er vel en reaksjon fra medlemmene av lokallaget på den prioriteringene som ble gjort i møtene som har vært.

– Bør være kjent med arbeidet på Stortinget

Heller ikke Harstad Høyre vil ha Alexandrova på sikker plass, viste prøvenominasjonen.

Nå er det nominasjonsmøtet i Troms Høyre i slutten av november som avgjør den endelige plasseringen av kandidatene.

Regina Nargis Alexandrova

Regina Alexandrova er Høyres forsvarspolitiske talsperson på Stortinget.

Foto: Høyre

Alexandrova er fra Bardu. Der har det ennå ikke vært prøvenominasjon i lokallaget. Leder i Bardu Høyre, Terje Nyberget, er svært overrasket over at Målselv Høyre har vraket henne.

– Det er fritt opp til det enkelte lokallaget å prøvenominere, men jeg må si at jeg føler det er litt underlig at hun ikke er representert i toppen av listen, også fra Målselv.

Hvilket signal sender det til Høyre-folk?

– De mener at hun ikke har tilfredsstilt etter det de mener hun skal gjøre, men det er jo slik at man bør være litt kjent med hvordan arbeidet foregår på Stortinget. En representant som har sin første tur på Stortinget kan ikke revolusjonere verken eget parti eller Stortinget. Det er noe som bør være kjent, sier Nyberget.

Gir Sivertsen tillit

Terje Nyberget sier at Bardu Høyre tross alt er fornøyd med jobben Alexandrova har gjort i arbeidet med langtidsplanen. Han tror Regina Alexandrova og Kent Gudmundsen vinner fram på de øverste plassene på nominasjonsmøtet i fylkespartiet.

Balsfjord Høyre har nominert de to på topp.

Målselv Høyre vil i tillegg gjerne at Kent Gudmundsen får tredjeplassen, Christine Killie fra Skånland er foreslått som nummer to, og ordfører i Lenvik, Geir Inge Sivertsen bør få topplassen.

– Vi har valgt på bakgrunn av møtet vi har hatt, og prioriterer Sivertsen på topp fordi vi mener han gjør jobben særdeles godt. Vi ønsker at han skal få muligheten til å stå på topp fra oss i stortingsvalget. Vi har gitt han den tilliten, sier Edgard Andersen, leder i Målselv Høyre.

Regina Alexandrova sier til NRK at hun er overrasket over forslaget fra Målselv Høyre om å vrake henne.