Vogntoget gjorde livsfarlige forbikjøringer. – Verste jeg har sett

Yrkessjåfør Christian Eilertsen Øien hadde hjertet i halsen da et vogntog suste forbi og tok flere livsfarlige forbikjøringer på vinterføre på E6 i Indre Troms. Han filmet alt.

Vogntog på E6 i Indre Troms.

Dette vogntoget gjorde flere livsfarlige forbikjøringer på europavei 6 i Målselv i Troms. Foto: Christian Eilertsen Øien.

Øien kjører denne strekningen ofte og ante fred og ingen fare når plutselig et vogntog suste forbi han i stor fart på E6 i Målselv torsdag ettermiddag.

– Det var ingen bak meg, så plutselig kom en svær semitrailer rasende forbi. Det var tydelig at sjåføren hadde hastverk da han tok flere livsfarlige forbikjøringer, sier Christian Eilertsen Øien som selv er yrkessjåfør.

Han filmet hendelsesforløpet med et såkalt «dashcam».

– Jeg holdt meg bak og så vogntoget kjøre forbi flere. Slik kjøring er totalt uakseptabelt, uansett hvilke tidsfrister man måtte ha. Vogntoget gjorde livsfarlige forbikjøringer, det er den verste kjøringen jeg har sett. Biler måtte nødbremse for å ikke frontkollidere.

Øien mener slike uansvarlige aktører ødelegger for ryktet til yrkesgruppen.

– Det er slike sjåfører som setter yrket vårt i et dårlig lys og det finnes ingen unnskylding for slik kjøring.

Videoen har han postet på Facebook, der den har fått svært mange reaksjoner fra andre yrkessjåfører.

Mistenker utenlandsk vogntog

Det lyktes ikke å identifisere vogntoget, men etter å ha vist videoen til kollegaer mistenker Øien at dette er et utenlandsk vogntog.

– Jeg var for opptatt med å holde meg på veien. Samtidig måtte jeg varsle politiet med en gang, sier han.

Troms politidistrikt sier de ikke har funnet vogntoget, men at de har patruljer ute som ser etter det.