NRK Meny
Normal

– Bensinen koster 50 kr/l og på fem sekunder går det én liter

Landsdelens eneste fullblods dragracer er så ettertraktet at den skal på Scandinaviaturné. I helga viste den sine 1000 hestekrefter frem i Harstad.

Storbilmesse i Harstad mai 2014

Dragraceren lagde mye lyd på Stangnesbasen i helga. FOTO/REDIGERING: Nils Mehren/NRK.

– Den bruker flybensin for god akselerasjon. Det er 50 kroner literen for bensinen. I løpet av fem sekunder har jeg brukt én liter. Maksfarten jeg har fått den opp i er på 270 kilometer i timen, sier John Egil Bustadmo til NRK.

Han er daglig leder i selskapet Autoline som eier dragraceren. I helga ble fartsdoningen med sine 1000 hestekrefter vist frem på Stangnesbasen i Harstad.

Det var storbilsjåførene sjøl som arrangerte Transportmesse på Stagnesbasen. De synes sjåfører og de staselige bilene, som tar så mye plass på veiene, fortjener litt positiv oppmerksomhet.

– Bransjen ønsker det, og vi synes det er artig å holde på, sier utstillingsgeneral i Harstad sjåførklubb, Erlend Midtun.

Storbilmesse

Den tøffe ekvipasjen bestående av en dragracer og en Freightliner solte seg i glansen på Stangnesbasen i helga.

Foto: Nils Mehren / NRK

Roadtrip

Men den tøffeste ekvipasjen som ble vist frem på transportmessa hører imidlertid hjemme i nabokommunen Kvæfjord. Autolines dragracer brukes sammen med den mye større Freightlineren til markedsføring.

Freightlineren er fra 1989 og har eget verksted og overnattingsdel i tilhengeren. Nå skal ekvipasjen på scandinaviaturné.

– Vi skal på lastebilutstilling utenfor Stockholm. Da blir det skikkelig roadtrip. Deretter går turen til Gardermoen, sier John Egil Bustadmo.