NRK Meny
Normal

Vinterføre og store nedbørsmengder i Nord-Norge

I Nord-Norge kan det være vinterføre på flere fjelloverganger, melder Statens vegvesen. Samtidig er det meldt om store nedbørsmengder i Troms.

Vinterføre på E6 i Alta 22. september

Vinterføre på E6 i Alta 22. september.

Foto: Marte Lindi

– Dette gjelder blant annet E10 over Bjørnfjell, E6 over Gratangsfjellet og over Sennalandet, i tillegg til Rv 93 mellom Alta og finskegrensen, opplyser vegvesenet.

Natt til mandag denne uken ble mange overrasket over snø på bakken og vanskelige kjøreforhold da vinterens første snøfall kom til Nord-Norge.

– Det er ikke rekordtidlig snøfall ettersom det har snudd rundt 5. september i Tromsø i 1971 eller 1971. Det er likevel uvanlig at det kommer snø som legger seg på bakken så tidlig, sa vakthavende meteorolog ved Vervarslinga for Nord-Norge i Tromsø, Hanneke Luijting mandag.

De rundt ni centimeterne med snø som kom det døgnet førte til noen små trafikkuhell i Troms. Mange var også overrasket over snøfallet da det kun var 3 måneder og 5 dager siden sist det kom snø i nord.

OBS-varsel i Troms

Meteorologisk institutt har torsdag sendt ut OBS-varsel om lokalt store nedbørsmengder og vanskelige kjøreforhold i Troms.

– Torsdag ventes lokalt store nedbørsmengder i Nord-Troms. Stedvis kan det komme 20–40 millimeter på 24 timer, står det i OBS-varslet.

Der nedbøren kommer som sludd eller snø ventes vanskelige kjøreforhold, opplyser Meteorologisk institutt.