Normal

Vil tilbake på A-landslaget: – Hadde god prat med Høgmo

Ruben Yttergård Jenssen (26) spilte 69 minutter i 0-2-tapet for Italia på Ullevaal 9. september. Siden har Tromsø-gutten vært ute i landslagskulden.

Ruben Yttergård Jenssen

Ruben Yttergård Jensen under EM-kvalifiseringskampen mellom Norge og Italia på Ullevaal stadion i Oslo

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Dette selv om han har spilt godt for klubblaget Kaiserslautern i 2. Bundesliga.

Han ble vraket både til kampene mot Malta og Bulgaria, som Norge begge vant, og til de kommende kampene mot Estland (privat) og Aserbajdsjan.

– Jeg kan ikke huske å ha vært i bedre form enn den jeg er i nå, sier Yttergård Jenssen til NRK.

Fikk telefon fra Høgmo

Derfor har det selvsagt vært en smule frustrerende å bli utelatt fra landslaget - uten noen som helst form for forklaring.

Men dagen etter landslagsuttaket denne uka, kom det en telefon fra landslagssjef Per-Mathias Høgmo.

– Jeg hadde en god prat med Per på onsdag, sier Ruben Yttergård Jenssen.

Det var hyggelig å få en forklaring på hvorfor man ikke var med - og veien videre.

– Hva var budskapet fra Høgmo?

– Det er egentlig bare å fortsette i det sporet jeg er i nå, med å spille kamper for klubblaget og prestere stabilt der. Men dette er jo ikke bare avhengig av meg. Du har jo også en tropp med spillere som har fungert veldig bra i det siste. Og det var vanskelig for han å gjøre endringer på det nå. Og det har jeg full respekt for. Vi har veldig mange gode, norske spillere. Og jeg ser fram mot det som skal skje med landslaget til neste år. Det er mye som kan skje fram til da, sier Yttergård Jenssen.

Ny kamp fredag

Han har spilt samtlige minutter i de tre siste seriekampene for Kaiserslautern. Fredag kveld venter Bochum på hjemmebane.

– Vi er med i toppen. Men det blir litt for mange uavgjorte kamper, dessverre. Men vi er i hvert fall vanskelige å slå, sier Ruben Yttergård Jenssen.

Han har ingen planer om å bytte klubb i januar, selv om det var aktuelt i sommer.

– Jeg har ennå ett og et halvt år igjen av kontrakten. Og trives i klubben. Dessuten har vi som familie det veldig bra her, vi stortrives, sier Ruben Yttergård Jenssen, som i tillegg til fotballen har fått en liten sønn å ta hensyn til.

– Det er en ubeskrivelig god følelse. Det endrer livet ditt på mange måter, så det er en berikelse, slutter Ruben Yttergård Jenssen.

Ruben Yttergård Jenssen

Da Norge slo England 1-0 hadde Ruben Yttergård Jenssen en god kamp for Norge.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix