NRK Meny
Normal

Vil bruke tid på å finne ny TIL-topp

Det blåser på toppene i Tromsø Idrettslag. 1. oktober fikk hovedtrener Agnar Christensen sparken – og syklet over Tromsøbrua med en solid sluttpakke.

Vil bruke tid på å finne ny TIL-topp

Det gikk under et halvt år før direktør Vegard Berg-Johansen led samme skjebne – han måtte gå på dagen onsdag. Også han med en sluttavtale med seg ut dørene.

– Det er tøffe tak, medgir styreleder Kjetil Olsen i TIL Fotball AS. Han ble satt inn som arbeidende styreleder i fjor for å rydde opp i økonomien i TIL. I løpet av et halvt år har to av klubbens fremste ledere måttet forlate Alfheim.

– Det er en tøff jobb vi er satt til å gjøre nå. Det er en stor operasjon i målet mot en bærekraftig økonomi. Og av og til er det faktisk slik at vi er nødt til å ta avgjørelser som er vanskelige og krevende, sier Olsen til NRK.

Vil bruke tid

Vegard Berg-Johansen

Onsdag måtte TIL-direktør Vegard Berg-Johansen gå på dagen.

Foto: Gunnar Grindstein/NRK

Han forsøker nå å rette blikket framover – utfordringene er mange for en klubb som TIL, som nå står uten daglig leder for administrasjonen på Alfheim.

– Styret vi raskt nå starte prosessen med å få inn en midlertidig leder så hurtig som mulig. Den endelige direktøren tror jeg nok vi vil bruke relativt god tid på å få satt inn, sier Olsen.

– Hvilke kvaliteter og egenskaper ser dere etter i jakten på en ny direktør?

– Han eller hun må kunne føre oss fram mot målet med en bærekraftig økonomi. En leder som er innovativ innenfor marked og sport etc., sier Kjetil Olsen.

Vil ikke kommentere navn

Etter det NRK erfarer, kan Trond Vidar Hansen være aktuell som konstituert daglig leder i TIL. Men investoren – som sitter som styremedlem i TIL Fotball AS og de andre datter-selskapene i TIL, og som deler kontorfellesskap med styreleder Olsen – avviser at han er aktuell i jobben som direktør på permanent basis.

– Vi kommenterer ikke enkeltnavn i den prosessen vi er i nå, sier Kjetil Olsen.

– Når har dere dette på plass, tror du?

– Vi skal bruke den tida det tar. Men først skal vi ha en midlertidig leder på plass, det ligger i sakens natur, sier Olsen

Et sjokk for supporterne

For mange kom avskjedigelsen av Vegard Berg-Johansen som direktør som lyn fra klar himmel. Leder i Isberget Supporterklubb, Alf Edvard Masternes, sier det kom som et sjokk.

– Ja, dette så vi ikke komme. Dette er overraskende. Det har vært mange utskiftinger de siste årene og trodde at ting var blitt mer stabilt, sier Masternes til NRK.

– Vi som supportere heier på TIL uansett hvem som er leder, trener eller spillere. Styret er øverste myndighet i klubben og vi må bare ha tillit til at styret har gjort det riktige, sier Masternes, som sjøl ikke har noe å utsette på Berg-Johansen og den jobben han har gjort i TIL.

– Jeg har ikke hatt noe negativt å si om han, slutter Masternes.