NRK Meny
Normal

Slik vil Tommy få bukt med promillekjørerne

Drosjesjåfør Tommy Henriksen har sett seg lut lei av promillekjørere i hjemkommunen, og foreslår utradisjonelle løsninger. Nå får han massiv respons på sin Facebook-appell.

nordreissa

Drosjesjåfør Tommy Henriksen har sett seg lei av promillekjørere i hjemkommunen Nordreisa. Nå har han rykket inn dette innlegget på Facebook.

Foto: Skjermdump / Rune Benonisen

Drosjesjåfør Tommy Henriksen fra Storslett i Nordreisa tar nå et aktivt grep for å bli kvitt mye promillekjøring i hjembygda.

– Vi skal foreslå for politiet og Trygg Trafikk at de utstyrer oss drosjesjåfører med promilletester, som vi tilbyr oss å kjøre rundt til folk med, sier Henriksen til Nordlys.

Slik håper han at drosjesjåførene skal få muligheten til å teste bygdas sjåfører.

Målet er dessuten å få promillemålere taktisk plassert rundt om i ei bygd som har vært mye plaget av promillekjøring.

40 tatt i 2012

Senest den 17. februar skjedde det en alvorlig bilulykke i kommunen. En mannlig sjåfør ble kastet ut av bilen han kjørte da den forsvant utfor veien.

– Vi har tatt blodprøver, og har mistanke om at mannen kjørte med promille, sa operasjonsleder Trond Amundsen til NRK da.

I 2012 ble 40 sjåfører tatt for promillekjøring i Nord-Troms.

Populær Facebook-post

Nå har drosjesjåfør Henriksen fått nok. Onsdag denne uken rykket han dermed inn følgende status på Facebook:

Kjære alle som ferdes rundt på veian i Nord-Troms.

Skal vi no si at gjort e gjort og spist e spist, og fra no av enes om at når vi har fått i oss en dram, så lar vi bilen stå og heller ringe meg på drosja.

Skulle finansene være skrale så kjøre eg deg på krita mot at du gir meg tlf-nr til mor eller far.

(...)

Tommy

Tommy Henriksen på Facebook

Nå har nesten 2.000 vært inne og likt innlegget.

I tillegg til å utstyre drosjene med promilletestere de kan kjøre rundt i bygda med, foreslår han at det plasseres promilletestere rundt om i bygda.

– Flott med engasjement

Lensmann Dag Roar Stangeland i Nordreisa skryter av initiativet.

– Det er flott at folk engasjerer seg. Tommy har en god tanke. Men vi har ikke utstyr til å låne ut til privat promillekontroll. Nå er det også slik at dersom du har drukket alkohol, er det ikke noe å lure på: Du skal ikke kjøre, sier Stangeland til Nordlys.