Vil sikre spektakulær Nordkapp-målgang

Et spleiselag investerer 4 millioner kroner for å sikre asfalt helt inn til Nordkapp-platået, for syklistene under Arctic Race of Norway.

Thor Hushovd - arctic race

Thor Hushovd (t.h.) i tet under fjorårets ritt i Nord-Norge.

Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

Den internasjonale sykkeleliten med Thor Hushovd og Aleksander Kristoff, skal kjempe om en historisk etappeseier på Nordkapp-platået 14. august.

For å få det best mulig har Rica Eiendom og Scandic Hotels nå gått sammen om å spleise for å oppgradere området der målgangen skal være.

Oppgradering

– I dag er det delvis grus på området foran selve Nordkapp-hallen. Der vil vi legge asfalt, i tillegg til at vi gjør en del andre oppgraderinger på anlegget, sier regiondirektør Knut Sigurd Pettersen for Scandic Hotels i en pressemelding fra rittet.

Pettersen peker på at investeringen som blir gjort også er til fremtidig nytte for Nordkapp.

– Vi ønsker å bidra til at målgangen for Arctic Race of Norway blir best mulig, og med denne investeringen tror vi det vil bli en flott og spektakulær målgang her oppe, sier han.

Stort engasjement

Den andre utgaven av sykkelrittet Arctic Race of Norway starter ut fra Hammerfest til Nordkapp den 14. august. Da blir det målgangen på 71 grader nord - så langt det er mulig å komme på fastlands-Europa.

Rittdirektør Knut-Eirik Dybdal er naturlig nok veldig fornøyd med at Nordkapp legger til rette for målgangen.

– Dette er gode nyheter for oss. Vi er ydmyke overfor det engasjementet som hele landsdelen viser for rittet, og investeringen på Nordkapp er et av flere bevis på at mange ser verdien Arctic Race of Norway har for reiselivet og annet næringsliv i Norge. Nå blir det TV-bilder helt frem til selve platået, og det er viktig at selve Nordkapp blir godt synlig og sentral, sier han i pressemeldingen.