NRK Meny
Normal

Tar Offroad Finnmark til landeveien: Vil konkurrere med Trondheim – Oslo

70 deltagere står på startstreken når sykkelrittet Onroadfinnnmark arrangeres for første gang natt til lørdag. Arrangørene håper på sikt å kunne konkurrere med ritt som Trondheim–Oslo.

Offroad Finnmark

Offroad Finnmark har vært en suksess. Nå vil arrangørene også på landeveien og lanserer Onroadfinnmark.

Foto: Jon Vidar Bull

Det helt nye sykkelrittet går over 444 kilometer langs landeveiene i Finnmark. Og for rytterne venter en tøff løype med hele 3673 høydemeter.

– Og selvsagt med midnattssol! Det har vi nå fått garantier om, sier daglig leder Jørund Greibrokk.

NRK følger løpet

Onroadfinnmark

Daglig leder Jørund Greibrokk står klar til å starte historiens første Onroadfinnmark.

Foto: OnroadFinnmark/Jon Vidar Bull
Offroad Finnmark 2013

I flere år har terrengrittet Offroad Finnmark blitt arrangert. Nå blir det et ritt langs landeveien også.

Foto: Kaspar Fuglesang/NRK

Løypa går fra Alta via Karasjok, Lakselv og Skaidi med målgang i Alta igjen. Over flere år har terrengrittet Offroad Finnmark blitt arrangert. I år syntes arrangørene det var på tide med et landeveisritt.

– Det har i lengre tid vært i Offroadfinnmarks strategidokumenter en plan om å utvikle et ekstremt landeveisritt. Et slikt ritts muligheter og forutsetninger er helt unike i Finnmark. Ikke bare er naturen eksepsjonelt vakker, spektakulær og variert, men det er og sykling på veier med svært lite trafikk, sier Greibrokk.

NRK blir også å følge løpet tett. På våre nettsider vil det være mulig å følge rytterne på et GPS-kart, og det vil bli liveoppdateringer gjennom hele løpet. I tillegg vil et reporterteam følge hele løpet og rapportere direkte.

Vil bli blant de største

Arrangørene håper nå dette i årene som kommer skal bli et stort nasjonalt ritt, i konkurranse med ritt som Trondheim–Oslo.

– Vi har tro på at vi i løpet av få år kan få opp et arrangement som skal stå seg godt i konkurransen med andre lange landeveisritt, sier Greibrokk.