NRK Meny
Normal

Krever rask slutt på skyting i Tromsdalen

Etter at kommunestyret i går forkastet forslaget om ny skytebane i Tromsø, kommer Tromsdalen bydelsråd til å legge press for å få skytebanen bort fra bydelen.

Tromsdalen
Foto: Kent-Einar Myreng / NRK

– Denne kampen har pågått over år, så nå kommer vi til å være skarpere i kantene enn vi har vært før, sier Leder i Tromsdalen bydelsråd, John Pedersen.

Han sier at bydelsrådet kunne godtatt skytebane i både ett og to år til, dersom det hadde blitt gjort et vedtak om flytting på møtet onsdag.

– Når de ikke klarer å komme fram til en beslutning, vil vi være mer firkantet, og si at 2013 er det siste året vi kan akseptere skyting i Tromsdalen, sier Pedersen.

Det var flere timer på overtid at kommunestyret valgte å si nei til byrådets forslag om å flytte skytebanen som i dag ligger i Tromsdalen, til Simavika på Ringvassøya.

Blant partiene som var skeptiske til forslaget var Frp, som heller ønsket en skytebane i Ramfjorden, og Arbeiderpartiet som mener saken må utredes bedre.

Pedersen er skuffet over politikerne, som han mener er unnfallende når de ikke klarer å få et vedtak på flytting av skytebanen.

Nå legger de all energi på å få skytingen i Tromsdalen avviklet raskt.

– Vi har holdt på med kampen over så mange tiår, at nå er begeret fullt, sier Pedersen.

Men noen rask avklaring kan ikke byrådsleder Øyvind Hilmarsen love bydelsrådet i Tromsdalen.

– Vi må nå utrede alle alternativene. Vi kan ikke utelukke noen av dem som har vært diskutert før, for alternativene blir bare dårligere og dårligere, når man ikke kan velge blant alle de alternativene som er blitt vurdert.

Han mener at det er en lang prosess som venter etter at forslaget med Simavika ble forkastet av kommunestyret.