NRK Meny
Normal

Vil ha medisinutdanning i Finnmark

Arbeidsutvalg vil at medisinstudenter skal kunne ta siste året i Finnmark.

Kirurger ved Hammerfest sykehus

Kirurgene ved Hammerfest sykehus kan snart få besøk av medisinstudenter, dersom et arbeidsutvalg ved UiT får det som de vil.

Foto: Rolf Jakobsen / NRK

Et arbeidsutvalg ved Univerisietet i Tromsøs medisinske fakultet vil gi medisinstudentene mulighet til å ta det siste studieåret i Finnmark.

fra før er det en slik mulighet i Bodø, men nå ønsker man å utvide ordningen til Finnmark.

– Vi har gode holdepunkter for å tro at desentralisert legeutdanning i Finnmark vil styrke rekrutteringen av leger til Finnmark og bidra til å stabilisere helsetjenesten, sier prodekan Inger Njølstad til Dagens Medisin.

Hun har ledet utvalget som nå har kommet med sin innstilling.

Torbjørn Aas

Administrerende direktør for Finnmarkssykehuset, Torbjørn Aas, vil gjerne ha medisinstudenter i Finnmark.

Foto: Finnmarkssykehuset

Forslaget innebærer at ti til femten studenter skal få studere med base i Hammerfest. De skal kunne få både teoretisk og praktisk undervisning, og så til slutt å ta eksamen i Finnmark.

Ønsker studentene velkommen

Administrerende direktør for Finnmarkssykehuset, Torbjørn Aas, ønsker både ordningen og studentene velkommen. Aas sier de vil forsøke å legge til rette for studenter som ønsker seg til Finnmark. nbsp;

– Ja, Finnmarkssykehuset skal selvfølgelig bidra dersom UiT følger anbefalingen om å la sjetteårsstudentene studere i Finnmark, sier Aas.

Forslaget sendes nå ut på høring, skal behandles av fakultetsledelsen i mai.