NRK Meny
Normal

Vil ha automatfrie ferger

Spilleautomater kan snart forsvinne fra fergene.

Speleautomatar
Foto: Sølve Rydland / NRK

Etter at Lyngen kommune bestemte seg for å fjerne alle spilleautomater i kommunen, prøver flere kommuner i Norge å gjøre det samme.

Nå vil Pårørendegruppen for spilleavhengige også fjerne spilleautomatene på alle fergene i Nord-Norge.

 

- Den gale stien

- Vi bor i en landsdel hvor vi har mange automater og det er mange som reiser med fergene. Og både barn, unge og voksne spiller på disse automatene på fergene dessverre. Dette med ventetid er i tillegg et kjennetegn på det å bli en spilleavhengig, at man har tid til overs og det er fort gjort å komme på den gale stien.

Det sier leder for pårørendegruppen, Lill Tove Bergmo.

Dialog med rederiene

Statens Vegvesen vil nå prøve å få i gang en dialog med rederiene for å få automatene fjernet.

- I utgangspunktet er dette en sak mellom automatoperatørene og rederiene. Det er årsaken til at vi ikke har gjort noe til nå. Men vi skal gjerne ta en samtale med rederiene og spørre hvordan de ser på problematikken rundt spilleautomater.

Det sier regionvegsjef Torbjørn Naimak.

- Dersom man skulle få en generell oppfatning i samfunnet som sier at man ikke skal ha spilleautomater, så ville det være rart om det skulle være slike spillemaskiner på fergene som de eneste stedene, sier Naimak.

Og et av landets største rederier, Hurtigruten Group, er i følge tidligere administrerende direktør Jan Kildal, allerede i gang med å fjerne spilleautomater på sine båter.