NRK Meny
Normal

Vil fortsatt kjempe for topplassen

Martin Henriksen vil kjempe for å bli værende på toppen av nominasjonslista til Stortinget.

Martin Henriksen

Martin Henriksen ønsker fortsatt å stå øverst på nominasjonslista i Troms Ap.

Foto: Siv Sandvik

Martin Henriksen vil ikke gi fra seg topplasseringen på nominasjonslista til Troms Arbeiderparti uten videre. Det sier han i et intervju med NRK onsdag kveld.

– Jeg har stilt meg til disposisjon for partiet og har ikke endret mening om det. Men det er ryddigst at det er partiet og nominasjonsmøtet som bestemmer stortingslista, sier Henriksen.

Nominasjonsprosessen i Troms Ap har vært mye diskutert – etter at to av toppkandidatene har trukket seg fra stortingsnominasjonen.

Fredag trakk tidligere statssekretær Roger Ingebrigtsen seg, etter å ha innrømmet å ha hatt sex med en 17-årig jente i partiet i 2004.

Etter spekulasjoner om maktspill internt i partiet trakk den nå 25-årige kvinnen seg også fra nominasjonskampen mandag.

Avviser maktspill

Henriksen er samboer med Tonje Brenna som var den som varslet om Ingebrigtsen-saken.

– Hva tenker du om anklagene om at saken skal være en såkalt drittpakke for å styrke ditt kandidatur?

– Jeg har gjennom hele mitt politisk engasjement forsøkt å opptre ryddig og skikkelig. Det er ubehagelig når det trekkes i tvil sammen med hele min integritet og troverdighet, sier Henriksen til NRK.

Han forstår at det spekuleres – men ber om å bli trodd når han nå benekter ethvert form for maktspill i forbindelse med saken.

– Jeg skjønner at mange har tanker om det, men det har ikke vært noen skjult agenda eller noe spill. Det ber jeg om å bli trodd på, sier Henriksen.

– Trist situasjon

Henriksen sier den siste uka har vært vanskelig også for han, men understreker at den har vært verre for de andre involverte.

– Det er mange følelser i spill og det er en trist situasjon for et helt parti, men særlig for de som er involvert i saken. Jeg håper at de får all mulig hjelp og støtte, sier Henriksen.