NRK Meny
Normal

Vil bevare utsatte skoletilbud

De har vært under press. Men nå foreslår fylkesrådet i Troms å bevare både danselinja på Kongsbakken videregående skole, musikk og drama i Harstad og landbruksutdanningen Gibostad.

Dans

Danselinja på Kongsbakken videregående kan likevel bli berget.

Foto: Hege Irene Hanssen / NRK

Dette skriver fylkesråd for utdanning Roar Sollied fra Venstre i en pressemelding. Han har nå sendt ut et forslag til hvordan det videregående skoletilbudet skal bli fremover på høring.

Dans, musikk og drama

Demonstrasjonstog Harstad

I Harstad samlet folk seg i fakkeltog mot de varslede skolekuttene i Troms.

Foto: Nils Mehren / Nrk

Flere tilbud som tidligere har vært under press er blir nå foreslått videreført. Både danselinja på Kongsbakken i Troms og musikk og drama på Heggen i Harstad er nå foreslått videreført.

– Slike tilbud er kostnadskrevende, men avgjørende for utvikling av musikkpedagoger, gode lærere og nye profesjonelle utøvere i landsdelen. Dermed bidrar vi også til nødvendig kvalitet hos regionale søkere til kunst- og kulturstudiene, som kan bringe flere talenter til en yrkeskarriere, sier fylkesråden.

Fortsetter på Gibostad

I tillegg skal det fortsatt være landbruksutdanning på Senja Videregående skole på Gibostad.

– Vi ønsker å ta ansvar og utfordrer den store interessen i næringen. Vi vil søke samarbeid med nabofylkene for å få til en arktisk landbruksskole, der innholdet spisses i forhold til det., sier fylkesråden.