Viking tabbet seg ut – TIL tok tre poeng

De siste 13 årene har TIL bare vunnet borte over Viking én eneste gang. Men i kveld fikk laget fra Tromsø en pangstart.

Viking

Tromsøs Magnus Andersen i aksjon under eliteseriekampen i fotball mellom Viking og Tromsø på Viking stadion.

Allerede i det sjette spilleminuttet slo Magnus Andersen inn foran mål, hvor Vikings Michael Ledger klarte å skli ballen i eget nett.

Og like før kampslutt skjedde det på nytt, etter at Viking hadde vært i støtet i hele andre omgang: Innbytter Gjermund Åsen stjal ballen fra Steffen Ernemann, og satte den i mål i spiss vinkel.

Kampen endte 2–1 til bortelaget.

Viking

Viking er ikke vant til å tape på hjemmebane mot TIL. Men kampen torsdag ente 2–0 til bortelaget.

TIL best

Etter sjokkåpningen på Viking stadion fortsatte TIL å presse på. Men laget slet med å komme gjennom forsvaret til hjemmelaget.

På et hjørnespark etter 18 minutter fant Morten Gamst Pedersen Elhadji Mour Samb på bakre stolpe, men han headet ballen en meter over Viking-målet.

Noen minutter senere fikk Viking frispark fra 20 meters hold. André Danielsen gjorde et bra forsøk, men ballen havnet like over tverrliggeren.

Viking kom litt mer med i kampen, men Tromsø fikk klarert alle farlige situasjoner.

Dermed beholdt TIL ledelsen gjennom hele første omgang.

Viking

TIL spiller klart best i første omgang, men i andre omgang er det Viking som har flest sjanser.

Andre omgang

Andre omgang startet med et hjemmelag litt mer på hugget i høljeregnet i Stavanger. Men også TIL var sugne på flere mål. Og bare noen minutter uti omgangen fikk laget en sjanse. Men skuddet ble blokkert og endte i et hjørnespark som Vikings Austbø hadde full kontroll på.

Men så ble det hjemmelagets tur til å juble: 18 minutter ut i andre omgang headet Julian Ryerson ballen inn i TIL sitt mål, etter et innlegg fra Claes Kronberg.

Viking fortsatte å presse på, og var klart best nå. Tromsø skapte få sjanser og publikum ulte av det de mente var sommel fra gjestene.

Viking fikk det ene hjørnesparket etter det andre, men greide ikke å avslutte med mål.

Men så altså: Etter nok en tabbe fra Viking, fikk innbytter Gjermund Åsen sniket til seg ballen og satt den i mål i spiss vinkel.

Dermed kunne «gutan» ta tre etterlengta poeng med seg fra Stavanger. For fjerde gang siden 1986 vant de over Viking i Stavanger. Sist var i 2012.