NRK Meny
Normal

Vi har funnet nissens moderne hjelpere!

For disse elevene på Storelva skole er det bedre å gi enn å få i jula. I løpet av kort tid har de samlet inn over 7.000 kroner, som skal gå til vinterutstyr til andre barn som ikke har ski, spark og vinterklær.

4.klasse Storelva skole

GODHJERTA: Fjerdeklasse ved Storelva skole i Tromsø har samlet inn flere tusen kroner til vinterutstyr. Det skal de gi til to syriske gutter på skolen, og andre som trenger det.

Foto: Petter Strøm / NRK

Et vanlig spørsmål i juletida er om du tror på julenissen. I et klasserom på Storelva skole i Tromsø ligger det en nisselue på kateteret. Om det betyr at den ekte nissen er i nærheten, er vanskelig å si. Men han har i alle fall 44 gode hjelpere i denne fjerdeklassen.

I november kom et brødrepar fra Syria til byen, og begynte på skolen. De to guttene på seks og tolv år manglet det meste av vinterutstyr. På initiativ fra en av foreldrene i klassen, begynte fjerdeklassingene å samle inn penger, for å kunne gi de to guttene det de manglet.

Ved hjelp av flaskeinnsamling og kakebaking har de til nå samlet inn over 7.000 kroner. Og det stopper ikke der. Etter jul planlegger de blant annet å arrangere loppemarked. Målet er å hjelpe enda flere enn de to syriske medelevene.

Hør hvorfor elevene på Storelva skole har gjort dette, og hvordan folk har reagert, i radioinnslaget her: