NRK Meny
Normal

Slitsom ventetid for norsk familie i Liberia

Lena Dagsvold fra Harstad og hennes familie har fortsatt ikke fått plass på fly fra ebola-rammede Liberia.

Lena Dagsvold

Lena Dagsvold fra Harstad håper å få seg og resten av familien ut av Liberia.

Foto: Privat

– Hele familien er heldigvis frisk, sier Lena, som ikke lenger har feber etter at hun har vært rammet av malaria.

Hun forteller om kaotiske tilstander både på flyplassen og i reisebyråene.

– Det er svært mange som kjemper om de få flybillettene som er å oppdrive, så pågangen er stor. Noen selskap har også innstilt flyvningene til landet, sier hun til NRK.

Harstadkvinnen, som har hatt som mål å starte veterinærvirksomhet i landet, sier det har vært tilfeller av ebola-smitte i området rundt flyplassen.

– Derfor vil vi helst unngå å oppholde oss for lenge på flyplassen sammen med mange mennesker. Det er vanskelig å fortelle en toåring at han ikke skal være i fysisk kontakt med folk, sier Dagsvold.

Liberia

Bannere advarer mot ebola-smitte i Liberia.

Foto: Abbas Dulleh / Ap

Familien, som i tillegg til Lena består av ektemannen Gus Dackie (34), og sønnene Benjamin (2) og Michael (4), har billetter til Norge 25. august, men håper å få avreisen framskyndet.

Pengene har strømmet inn

Billettene for familien koster rundt 70.000 kroner, men det er ikke lenger pengene det står på. Til nå er det kommet inn nesten 80.000 kroner på kontoen til familien etter at det ble startet en kronerulling hjemme i Norge.

– Det er helt fantastisk, sier Lena Dagsvold. Pengene vil være avgjørende om vi kommer oss til Norge.

– Kjenner du til andre nordmenn som venter på å komme ut?

– Nei, de eneste jeg kjenner til er de som er kommet ned for å drive hjelpevirksomhet – noe jeg forresten synes er svært beundringsverdig. Ut over det kjenner jeg ikke til andre nordmenn, avslutter harstadkvinnen.