NRK Meny
Normal

Venstrenestor i Troms er i sorg

Tidligere varaordfører i Harstad og representant for partiet i Troms fylkesting, Jan Fjellstad sier han er inne i en sorgprosess og er dypt skuffa som følge av partilederens utspill fredag.

Jan Fjellstad

Partinestor i Venstre, Jan Fjellstad er i en sorgprosess etter at partiet vil inn i forhandlinger om regjeringssamarbeid.

Foto: Nils Mehren / NRK

At Venstreleder Tine Skei Grande vi forhandle for å gå inn i regjering er en politisk manøver mange venstrefolk har vanskelig å forstå. Fjellstad mener det er for stor avstand i mange sentrale hovedspørsmål til å gå inn i regjering med Frp.

Det har han sagt fra om til sentralledelsen etter at han bekjentgjorde sitt syn på sin Facebookside i helga.

– I mange saker, både lokal, regionalt og sentralt er vi enig og på samme side, men dette er noe mere, som gjør det vanskelig for meg og mange venstrefolk, hevder han. Til NRK sier han at Venstre, som et lite parti, ikke kan klare å vende Høyre og Frp til en med «grønnere, rausere om mer sosialliberal politikk»

Opplever også motstand fra Frp

– Jeg er meget vel klar over den store motstanden som finnes i FrP. Han har fått mange signal og hentydninger fra Frp-folk om dette. Han tror mest på sak til sak samarbeid og erkjenne uenighet når den er der.

Du har tatt ditt syn opp med ledelsen i partiet, hva fikk du til svar?

– Alt skal bli så bra bare vi kommer inn, sier en oppgitt Fjellstad.

Vil ha gjennomslag for viktige Tromssaker

Fylkesleder i Troms Venstre Irene Dahl deltok på helgas landstyremøte hvor saka om mulig inntreden i regjering var på dagsorden. Hun var en del av den ene tredelen av landsstyret som ikke ville at partiet skulle inn i regjering. Hun vil egentlig fortsette som i dag i et samarbeid med de to regjeringspartiene og Krf.

Venstres Irene Dahl og fylkesordfører Knut Werner Hansen

Fylkesleder i Troms Venstre Irene Dahl deltok på helgas landstyremøte

Foto: Ksenia Novikova / NRK

– Jeg har likevel tillit til at de som nå skal forhandle gjør det for å bevege regjeringas politikk i mer grønnere, rausere og sosilaliberal retning. Da vil vi få mulighet for mer makt og gjennomslag for vår politikk, sier fylkeslederen.

Fra Troms Venstre vil de kreve langsiktig vern av Lofoten, Vesterålen og Senja, Nord-Norgebanen og hovedbase for helikopter på Bardufoss, for å nevne noe.

Tror ikke på gjennomslag

- Jeg tror det er mye naivitet ute å går, parrerer Jan Fjellstad. Han viser til at Venstre faktisk er et miniparti med 4 prosents oppslutning. Med kanskje tre statsråder i en ny samarbeidsregjering tror ikke Fjellstad de klarer å utrette en dreining av regjeringas politikk.

– Det er urealistisk å tro at vi kan snu to store parti med honnørordene grønnere og mer raushet i poitikken, sier han.