Veltet like før mål

BERGEN: Andreas Leknessund (18) fra Tromsø ble nummer 49 etter en en dramatisk avslutning.

Andreas Leknessund

SPRAKK PÅ TEMPO: Andreas Leknessund deltar på fellesstart for menn junior fra Øygarden. Han endte på åttendeplass under temporittet tirsdag.

Foto: Norges Cykleforbund

Det ble ingen VM-medalje for Andreas Leknessund under fellesstarten i junior-VM. Like før mål satt Leknessund i hovedfeltet som så vidt klarte å hente inn italienske Rastelli og Gazzoli.

Men helt på tampen veltet tromsøgutten og endte dermed ett minutt og 46 sekunder bak danske Julius Johansen som ble verdensmester.

Fellesstarten på drøyt 134 kilometer startet i Rong i Øygarden. Syklistene har blant annet syklet over både Rongesundbrua og Sotrabrua før de avsluttet med fire runder i rundløypa.

Under tempoetappen på tirsdag åpnet Leknessund knallhardt. Selv om han ledet store deler av rittet, sprakk det for 18-åringen, som til slutt endte på en åttendeplass.

– Akkurat nå er jeg helt slått ut. Jeg føler meg svimmel og klarer ikke helt å fokusere. Jeg er skuffa, men det kommer mange muligheter. Dette var bare ett løp av veldig mange, sa Leknessund til NRK.