Vederkast med debutplate og Europa-turne

Hardrockbandet Vederkast fra Tromsø er knapt ett år gamle. Men snart legger de ut på Europa-turne. Og i dag slapp de debutplata si.

Vederkast live i ettermiddagssendinga

Vederkast spilte live i NRK Troms sitt radiostudio i ettermiddag - med strykerforsterkning.

– Dette er ei plate vi er veldig stolt av. Vi har jobba hardt for å få det til, og det er en deilig følelse når plata endelig kan slippes og folk kan få høre den.

Det sier trommeslager Magnus Tornensis og gitarist Sindre Bakland.

Ulik bakgrunn - ulike uttrykk

Det er slett ikke bare hardrock på Vederkasts debutplate Northern Gothic. Musikerne har alle svært forskjellig musikkbakgrunn.

– Vi er inspirert fra ulike hold, og det påvirker sjølsagt låtskrivinga vår. Men det er vanskelig å sette fingeren på hva som gjør at det blir som det blir, sier Tornensis og Bakland.

Live med strykere

I ettermiddag spilte Vederkast live i NRK Troms sitt radiostudio sammen med de to andre i bandet, Finn Fodstad (gitar/kor) og Paul Aronsen (vokal/bass). De hadde også med to strykere fra Musikkonservatoriet i Tromsø, Kristian Ferenc Sylthe (cello) og Signe Johansen (fiolin).

Tornensis og Bakland presiserer at de har gitt ut ei veldig variert plate.

– Her er harde, myke og intrikate partier. Man må tenke seg nøye om for å skjønne hva som skjer. Det gjør i hvert fall vi. Håper det er ei plate man ønsker å høre flere ganger. For det ligger mange nyanser der.

Mange godord

Vederkast skal ha release-konsert på Verkstedet på Tromsø kulturhus i morgen, lørdag, kveld. Der har de også med seg en strykekvartettt.

– Hva slags respons har dere fått så langt?

– Mange fine ord. Både fra pressen og kjentfolk og ukjente på sosiale meder. God respons også fra folk som til vanlig ikke hører på veldig hard musikk. Og det syns vi er artig.

Bunkermusikk

Vederkast har også spilt inn noen av låtene sine inne i fjellet i den tidligere ubåtbasen Olavsvern utenfor Tromsø.

– Vi måtte ha en kul location. Det er så væravhengig her at vi kunne ikke gjøre det utendørs, på taket på The Edge, som vi først hadde tenkt. Og det ser så rått ut inni fjellet! Det er så kult! Så vi måtte bare gjøre det. Sier bandmedlemmene.

Og i midten av november starter Vederkast sin Europa-turne. Den starter i Berlin og fortsetter til andre byer i Tyskland, Belgia og Nederland.