NRK Meny
Normal

Varsler hotellpermitteringer

Hotellene i Finnmark er sterkt rammet av stansen i flytrafikken.

Hotellseng

Nå er det så mange tomme slike senger i Finnmark at Rica-kjeden har sendt ut permitteringsvarsel til mange av sine ansatte.

Foto: Illustrasjonsfoto: Ronny Brede Aase / NRK

Hotellene i Finnmark er sterkt rammet av stansen i flytrafikken. Rica-kjeden har nå sendt ut permitteringsvarsel til de fleste av sine ansatte.

– Vi har sendt ut nokså omfattende varsel for stort sett alle våre hoteller. Dersom det fortsatt blir store avbestillinger er vi nødt til å regulere bemanningen, men vi prøver å avvente så lenge som mulig, sier Knut Sigurd Pettersen, regiondirektør i Rica i Finnmark.

Avlyste kurs og konferranser

Hotellene rammes hardest i kurs- og konferansemarkedet.

– Vi har hatt veldig stor pågang fra gjester med avbestillinger, spesielt på kurs og konferanser. Nå er blant annet Barentskonferansen i Hammerfest blitt nokså hard rammet. I tillegg er det en generelt lavere forretningstrafikk.

Hvordan vulkanen på Island vil påvirke hotellmarkedet i fylket i tiden fremover er Pettersen usikker på, men han frykter det verste.

– Det er vanskelig å spå, men man kan jo frykte at sommersesongen, hvor vi har en omfattende turistvirksomhet, kan bli berørt.

Rammer Tromsø hardt

I Tromsø er godt over 100 arbeidstakere permittert, eller har fått permitteringsvarsel, skriver avisen Nordlys.

Også i Troms er det er først og fremst hotell- og luftfartsbransjen som rammes, og det går hardest ut over Tromsø.

– Vi skulle hatt fullt hele uka, men regner med å ha halvfullt. Situasjonen er høyst usikker i øyeblikket. Usikkerheten er svært tung, også for de som ikke har fått permitteringsvarsel, sier hotelldirektør Odd Kåre Pettersen i Clarion Hotel Bryggen.

Usikkert frem i tid

Onsdag var luftrommet over hele Norge åpent uten restriksjoner, og det så bra ut fremover, sa Avinor.

Men lenger frem enn natt til torsdag kan ikke Avinor love fri flyt i flytrafikken, og i følge Widerøe vil flytrafikken være preget av uregelmessigheter og forsinkelser i tiden fremover.