NRK Meny
Normal

Den siktede for drapet på Kvaløysletta er varetektsfengslet

Selv om han ikke har tilstått drapet på Kvaløysletta tirsdag, samtykket den siktede mannen i 40-årene til varetektsfengsling.

Krimteknikere på Kvaløysletta i Tromsø

Krimteknikere i boligen etter drapet tirsdag.

Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

Mannen ble i Nord-Troms tingrett varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud.

Den siktede mannen i 40-årene møtte ikke selv under fengslingsmøtet fredag formiddag, men hadde på forhånd godtatt politiets krav om fire uker i varetekt.

Mannen ble onsdag pågrepet og siktet for drapet på 48 år gamle Hermod Magne Steinsund, som dagen før var blitt funnet skutt og drept i hybelhuset hvor han bodde på Kvaløysletta i Tromsø.

Politiinspektør Einar Sparboe Lysnes sier til NTB at politiet føler seg i rute med etterforskningen, men forklarer nødvendigheten av å holde detaljer unna offentligheten fram mot en tiltale i saken. Han vil ikke utelukke at flere personer kan bli pågrepet og avviser heller ikke at saken kan ta en uventet retning.

– Flere personer skal avhøres, og det er et puslespill som skal legges, men vi har pågrepet den personen vi mener er gjerningspersonen, sier Lysnes.

Den siktede er tidligere straffet og bodde i nærheten av den drepte. De to skal ha kjent hverandre. Politiet har en oppfatning av hva som kan ha utløst drapet, men vil innhente opplysninger fra vitner og avvente tekniske funn før de vil si noe om bakgrunnen.

– De to, offeret og den siktede, har hatt en relasjon i forkant og politiet er kjent med den, men vi kan ikke si noe om dette nå, sier Lysnes.

Ifølge naboer NRK har snakket med, forteller at Steinsund ble truet på livet før han ble drept.