NRK Meny
Normal

Den siktede kvinnen varetektsfengsles i fire uker

Kvinnen i 70-årene, som siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge på sin mann, er nå varetektsfengslet i fire uker.

Evenskjer

Politiet ble tilkalt til en bolig på Evenskjer i Skånland kommune i Sør-Troms 30.april, hvor det befant seg en skadet mann.

Foto: Arild Moe

Trondenes tingrett kom med sin kjennelse mandag ettermiddag, der den siktede kvinnen i 70-årene nå er begjært varetektsfengslet i fire uker.

Kvinnens forsvarer, Kjetil Krokeide, begjærte den siktede kvinnen løslatt, da kjennelsen ble lagt fram i Trondenes tingrett mandag.

Tingretten kom likevel fram til at det med bakgrunn i alvoret av siktelsen, hvordan dette antas å bli oppfattet av allmennheten, og den straff den siktede kan påregnes i denne saken, var bakgrunn for varetektsfengslingen.

Retten har lagt vekt på at legen som undersøkte den skadde, nå avdøde, mannen mener skadene mannen hadde var forenlig med mishandling.

De mener det og er motstridende forklaringer mellom siktede og fornærmede (nå avdøde) i saken, som ligger til grunn for varetektsfengslingen.

Alvorlige skader

Det var natt til onsdag 30. april at politiet ble tilkalt til en bolig på Evenskjer i Skånland kommune i Sør-Troms, hvor det befant seg en skadet mann.

– Vi fikk meldingen fra AMK om at en eldre mann var skadet i en bolig. Da vi kom dit ble han sendt til sykehus med alvorlige bruddskader, fortalte lensmann i Evenes, Tjeldsund og Skånland, Morten Hole, til NRK tidligere.

Politiet pågrep mannens ektefelle, en kvinne i 70-årene, mistenkt for legemsbeskadigelse.

Kvinnen ble fredag framstilt for varetektsfengsling, men da avslo Trondenes tingrett begjæringen.

Mannen døde lørdag

Lørdag kveld døde mannen av skadene han var blitt påført. Da pågrep politiet kvinnen på nytt, og siktet henne for legemsbeskadigelse med døden som følge.

I siktelsen står det at kvinnen er siktet for «å ha utøvd vold mot sin ektefelle med en stump gjenstand, slik at han ble påført omfattende skader, herunder seriefraktur i ribbein og pneumothorax. Overtredelsen er begått mot en forsvarsløs person og hadde karakter av mishandling.»