Vant for lagvenninnen

Følelsesladet finale-seier for Ankenes-jenter i Tromsøhallen - vant for lagvenninnen som mistet bestemoren sin i Lavangsdalen.

Ankenes, jenter 14

Glade Ankenes-jenter etter 9-7-seier i finalen mot Tromsø HK. Bak fra venstre: Ragnhild Indresand, Malene Fikseth Jakobsen, Trine Hagfoss og Thora Remman. Foran f.v.: Regine Berg Kvernelv, Mona Myklevold og Ida Fikseth Fossum. Foto: Gunnar Grindstein/NRK

Foto: Gunnar Grindstein / NRK

Fredag – på vei til håndballturnering i Tromsø – fikk spillere, trenere og foreldre den tragiske beskjeden om at en av jentene på laget hadde en nær slektning involvert i dødsulykken i Lavangsdalen . Senere på kvelden kom beskjeden: Jentas bestemor var en av de tre som mistet livet i minibussen med UNN-ansatte på vei til Narvik.

Søndag ettermiddag gikk Ankenes Håndballklubbs jenter 14-lag helt til topp i Nyttårsturneringen etter 9-7 over hjemmelaget Tromsø HK i J14-finalen.

Trener Kenneth Claeson

Trener Kenneth Claeson slet med følelsene etter seieren i finalen i Nyttårsturneringa i håndball i Tromsø

Foto: Gunnar Grindstein / NRK

Trener Kenneth Claeson slet med følelsene etter seieren i Tromsøhallen:

– Jenta som mistet bestemora si ville at vi skulle spille. Da gjør det utrolig godt å kunne vinne på denne måten. Dette var en seier for Andrea, jentene har spilt for henne hele turneringen, sier Claeson til nrk.no.

Mistet bestemor

En av jentene på laget fikk ikke være med på triumfen. Hun mistet sin bestemor i den tragiske ulykken i Lavangsdalen fredag kveld. Derfor var det lenge usikkert om Ankenes skulle gjennomføre turneringen i Tromsø.

Les også: – Bedre å få noe annet å tenke på

– Vi fikk det verst tenkelige budskapet fredag kveld, men valgte å stille opp i turneringen – også fordi jenta som mistet bestemora si ville det. Og jentene ville det. Vi tapte for Tromsø på fredag, naturlig nok. Da hadde vi spillere som står og gråter på banen, og er fortvilt. Men de velger å spille håndball for å bearbeide ulykken på den måten. For håndball er det artigste de holder på med. Derfor smaker seieren så utrolig godt, sier Claeson.

Glade jenter

Med én spiller mindre gjennom hele turneringen gikk Ankenes likevel til topps. Etter 9-7 over arrangørklubben Tromsø HK i J14-finalen, kunne jentene slippe jubelen løs. Men en av dem måtte også felle noen tårer.

– Siden Andrea opplevde alt det triste på fredag, så ville vi vinne for henne. Gi henne noe å være glad for, noe godt å tenke på, sier Malene Fikseth Jakobsen (14) til nrk.no.

– Dette var en deilig seier, spesielt når vi slår Tromsø. Og så hadde vi jo en tung start på turneringen. Og det har vært tungt å spille hele helga uten Andrea, sier Regine Berg Kvernelv (14).

Før jentene avslutter med følgende heiarop:

– Andrea!

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.