Valgturneen i gang: - Hvor går grensa for deg og fisken?

I morgen starter vi årets valgturné, og det finnes neppe bedre steder å diskutere firskeripolitikk og kommunesammenslåing enn på Husøy.

Klar for folkemøte

Hege Iren Hansen (produsent), Lars Egil Mogård (reporter/kommentator), Marita B. Andersen (fotograf), Sveinung Åsali (debattleder), Jørn Inge Johansen (produsent og Ørjan Hansen (fotograf) håper du også tar turen til Husøydagan.

Foto: Petter Strøm / NRK

– For oss var Husøy et opplagt valg for et folkemøte. Husøydagan er et sted du vet det blir diskutert politikk én gang i året. Opp igjennom årene har Husøydagene blitt et fast innslag i valgkampen. Når vi da i tillegg skulle samarbeide med Folkebladet, var Husøy et enda mer naturlig valg, sier Pål Hansen, regionredaktør i NRK Troms.

Bak han bakker fiskebåten «Senjaværing». Det gjelder å få riktig utsikt over fjorden når det rigges til debatt. Lørdag klokka 14.00 har Folkebladet og NRK Troms samlet sammen aktuelle debattanter til folkemøte på kaia. Tema er fiskeri og kommunesammenslåing.

– Jeg tror vi har funnet to temaer som favner bredt. Sammenslåing er det heteste temaet i årets valgkamp. Og fiskeripolitikk er et perfekt tema å diskutere på Husøy, sier Steinulf Henriksen, sjefredaktør i Folkebladet.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Her blir båten «Senjaværing» flyttet:

Fruktbart samarbeid

Fiskerminister Elisabeth Aspaker (H) skal møte Arbeiderpartiets nestleder, Helga Pedersen, til debatt om fiskeripolitikk. Også Ellen Øseth fra SV og Line Miriam Sandberg (Frp) skal diskutere dette.

Se debatten her:

Elisabeth Aspaker, Helga Pedersen, Per-Willy Amundsen, Ellen Øseth, Sigrun Wiggen Prestbakmo, Line Miriam Prestbakmo og Geir Inge Sivertsen deltok i debatten på Husøy i regi av NRK og Folkebladet.

Så skal ordfører i Lenvik, Geir Inge Sivertsen (H), og ordfører i Salangen, Sigrun Wiggen Prestbakmo (Sp) diskutere kommunesammenslåing.

Det hele ledes av NRKs reporter Sveinung Åsali og Steinulf Henriksen.

– Vi har arrangert debatter på Husøydagan i mange år, og følte behov for fornyelse. Debattene våre har vært veldig lokalpolitisk. Sammen med NRK får vi løftet dem til å gjelde et et større område, både politisk og publikumsmessig, sier Steinulf Henriksen.

– Vi har også samarbeidet med NRK om meningsmålinger. I årets valgkamp samarbeider vi der vi kan, så konkurrerer vi ellers.

Også Pål Hansen i NRK er tydelig på at samarbeidet med Folkebladet kommer til å bære frukter.

– Summen av et slik samarbeid er et bedre tilbud til publikum. For vår del handler det om å få hjelp fra de som sitter enda tettere på lokalsamfunnene, sier Hansen.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Det går ikke alltid helt etter planen når man skal gjøre klart til direktesending:

Det går ikke alltid helt etter planen foran sendingene.

Vi vil gjerne ha dine innspill

Dersom du ikke kommer deg til Husøy lørdag, kan du følge folkemøtet direkte på våre nettsider, nrk.no/troms og folkbladet.no, fra klokken 14.00.

Under møtet kan du kommunisere med oss via sosiale medier, enten via vår Facebook-side, eller ved å kommentere på Twitter. Alt du trenger å gjøre er å merke din kommentar med emneknaggene #nrktroms og #nrkvalg.

Under folkemøtet vil vi følge med på det dere skriver på sosiale medier, og konfrontere paneldeltakerne med dine meninger.