Maskert gjerningsmann rømte til fots etter væpnet ran

En bensinstasjon i Harstad ble onsdag morgen utsatt for et væpnet ran. Ifølge politiet var gjerningsmannen maskert og forlot stedet til fots.

Væpnet ran på Shell-stasjon i Harstad
Foto: Martin Mortensen / NRK

Politiet fikk klokken 05.11 melding om et ran ved Shell Bergseng i Harstad, og kom til stedet kort tid etter.

– En maskert person hadde truet til seg penger. Det ble brukt en pistollignende gjenstand under ranet, skriver politiet i en pressemelding.

Politiet forteller at de er i en tidlig, men intensiv fase av etterforskningen.

– Vi ønsker ikke å oppgi flere detaljer rundt hendelsen på dette tidspunktet, men vil komme tilbake med flere opplysninger senere, sier Oddmund Nilsen, fungerende politistasjonssjef ved Harstad politistasjon.

Skulle noen ha opplysninger eller observasjoner om ranet, ønsker politiet at man ringer 77043600.

– Iverksetter tiltak i kriseteam

– Gjerningsmannen, som er mellom 170–175 centimeter høy og lys i huden, var iført en plastmaske. Vedkommende hadde på seg svart skinnjakke og dongeribukse, opplyser Midtre Hålogaland politidistrikt.

Bensinstasjon stengt etter ranstasjon

Bensinstasjonen er stengt etter ranet.

Foto: Martin Mortensen / NRK

Det skal ha vært en person på jobb da ranet skjedde like over klokken 05, men ingen ble skadet.

Kommunikasjonssjef Sigrid Louise G. Philippart i St1, som driver Shell-stasjonene under lisens, sier at de ser svært alvorlig på hendelsen.

– Vi er veldig lei oss for det som har skjedd på Shell Bergseng. Det vi fokuserer på nå er å ta vare på medarbeideren som var på jobb. Vi vil også samarbeide med politiet slik at vi kan bidra med informasjon for at saken skal bli løst.

Hun har foreløpig ikke vært i direkte kontakt med den kvinnelige medarbeideren som var på jobb da ranet skjedde.

– Hun er i avhør hos politiet, men vi vil ta kontakt så snart hun er tilgjengelig. Vi iverksetter tiltak i vårt kriseteam slik at vi kan følge opp medarbeideren etter hennes egne ønsker.

NRK oppdaterer saken.