NRK Meny
Normal

Utklassing på Alfheim: – Det er nok tungt for dem å bli slått med fire mål

Klasseforskjell i oppgjøret mellom byrivalene TIL og TUIL på Alfheim Stadion i Tromsø søndag ettermiddag.

Steinar Nilsen

TIL-trener Steinar Nilsen.

Foto: Ulveseth, Birte / SCANPIX

Tromsø IL var flere hakk bedre enn «lillebror» Tromsdalen, og vant overbevisende 5 -1 på Alfheim søndag ettermiddag.

TIL vant dermed sin tredje strake seier, og topper 1. divisjon med sine 40 poeng. Sandefjord er toer med like mange poeng, men TIL har én kamp til gode.

TUIL ligger på nedrykksplass med sine 20 poeng.

– Det er nok tungt for dem å kjenne på 1 - 5 mot byrivalen, men vi håper selvfølgelig at de skal berge plassen i 1. divisjon. Det er viktig for Tromsø og Nord-Norge, sier TIL-trener Steinar Nilsen til NRK.

– Særdeles fornøyd

Lokaloppgjøret ble aldri spennende, selv om TUIL utlignet til 1 - 1 da kvarteret gjenstod av første omgang. TIL avgjorde langt på vei kampen med to scoringer på tampen av omgangen.

I andre omgang dominerte og styrte TIL kampen totalt. TUIL hadde knapt en målsjanse og det var stor klasseforskjell på lagene.

– Jeg er særdeles fornøyd med måten vi opptrer på gjennom hele kampen. Men i den siste timen av kampen er vi spesielt gode. Vi styrer mye av rytmen i kampen i dag, og tar og angriper i de rommene motstanderen gir oss, sier Nilsen.

– Mildt sagt dårlig

– Det var mildt sagt dårlig og jeg føler vi slapp kampen allerede i første omgang, sier TUIL-kaptein Eirik Bertheussen til NRK.

Det er ny serierunde i 1. divisjon allerede på konnende onsdag og torsdag. TUIL spiller hjemme mot Ranheim, mens TIL møter Bærum på bortebane.

– Å ha en kamp tidligst mulig er det beste som finnes. Da kan man omstille seg fortest mulig, sier Bertheussen.

Slik var kampen spark for spark:

Laster innhold, vennligst vent..