NRK Meny
Normal

– Vi har fortsatt ingen spor

Den etterlyste 45-åringen Stein Håvard Larsen er fremdeles savnet tre dager etter at politiet i Tromsø ba publikum om hjelp i saken.

Etterlyser Stein Håvard Larsen

Savnede Stein Håvard Larsen er cirka 175 centimeter høy, og snakker nordnorsk dialekt.

Foto: NRK/politiet

Politiinspektør Einar Sparboe Lysnes ved Troms politidistrikt sier det er bekymringsfullt.

Einar Sparboe Lysnes

Politiinspektør Einar Sparboe Lysnes presiserer at savnende ikke har rolle som mistenkt, men at det er viktig å få snakket med han.

Foto: Petter Strøm / NRK

– Kort tid etter at vi gikk ut med etterlysningen fikk vi noen få tips, men de har ikke brakt oss noe videre i saken. Vi har fortsatt ingen spor etter den etterlyste, forteller Sparboe Lysnes til NRK.

Den savnende bodde i samme hus som avdøde i den nylige drapssaken på Kvaløysletta i Tromsø, men han er ikke mistenkt i saken.

– Personen har ingen rolle som mistenkt i drapssaken, men det er en person som bor i det samme hybelhuset som avdøde. Det er viktig for oss å få snakket med alle som kan ha opplysninger om saken, eller opplysninger som er av interesse for saken, sier politiinspektøren.

– Bekymringsfullt når noen er borte så lenge

Stein Håvard Larsen ble sist sett på apoteket på Kvaløysletta i Tromsø 6. september i år, og det er ikke registrert aktivitet fra han etter denne dato, melder politiet.

– For politiet er det en bekymring fordi vedkommende ikke har gitt lyd fra seg på nærmere en måned. Familien er også bekymret, og denne etterlysningen med navn og bilde gjøres i samråd med ønske fra familien, sier Einar Sparboe Lysnes.

Politiet i Tromsø har ingen konkrete opplysninger om at det kan ha skjedd noe kriminelt, men kan ikke utelukke det.

– Det er alltid bekymringsfullt når noen har vært borte så lenge.

Nærbilde politi og drapshus Kvaløya

Stedet hvor en 48 år gammel mann ble funnet drept er en kommunal bolig med flere beboere på Kvaløysletta i Tromsø. Savnende bor i samme bolig.

Foto: Jørn Inge Johansen

Ønsker fortsatt tips

Troms politidistrikt ber alle som kan ha viktig informasjon om savnede å ta kontakt.

– Det som er viktig er at alle som kan tenkes å sitte på informasjon rundt den etterlyste, selv om de ikke mener det er av interesse, likevel tar kontakt med oss, sier Sparboe Lysnes til NRK.

Han legger til at det er politiets jobb å vurdere om informasjonen er av interesse.