NRK Meny
Normal

Uten rent vann i flere uker: – Det funker bare til å skylle ned i do

Åtte boliger på Straumfjordnes i Nordreisa kommune har vært uten skikkelig vann i tre uker. Kommunen aner ikke hva problemet skyldes.

Vannet i springen

Slik ser vannet til Marianne Tvedt og henne naboer ut. Kommunen vet ikke hva problemet er.

Foto: Privat

Marianne Tvedt
Foto: Privat

– Av og til har vi reint vann, av og til har vi ikke vann i det hele tatt, av og til er trykket elendig, og for det meste har vi bare skittent vann i krana, sier Marianne Tvedt.

Hun bor på Straumfjordnes i Nordreisa kommune. I boligfeltet er det åtte hus, deriblant en gård. Ingen av dem har hatt reint vann i kranene de siste tre ukene.

– Vi må dra til kjentfolk for å få vaska klær og dusje. Vannet vi har nå fungerer bare til å skylle ned i do med. Naboen som er bonde har vært nødt til å hente vann i en bekk for å få ting til å gå rundt, sier Tvedt.

Vet ikke hvor feilen ligger

Nordreisa kommune har ennå ikke avslørt hvor feilen ligger.

– Vi jobber med å finne det ut, men så langt har vi ikke hatt noe hell. Det kan være en lekkasje, men vi aner ikke hvor den er, sier Kristin Andersen, fungerende rådmann i Nordreisa kommune.

Onsdag koblet de beboerne i boligfeltet over på det gamle anlegget.

– Vi får håpe at de får reint vann nå, så satser vi på å få rettet opp feilen når ferieavviklingen er over, sier Andersen.

Savner informasjon

Marianne Tvedt og flere av hennes naboer har vært i kontakt med kommunen flere ganger de siste ukene. De savner informasjon om hva som har skjedd.

– Vi fikk aldri beskjed om at vannet ble borte, eller hvordan de jobber. I tillegg har vi bare fått besøk av vannbilen én gang, sier hun.

– Det er beklagelig at de ikke har fått tilstrekkelig informasjon, og når det gjelder vannbilen vet jeg ikke hvor ofte den har vært der. Men vi jobber som sagt med å fikse feilen, og håper det ordner seg med reserveløsningen nå, sier Kristin Andersen i kommunen.