Utelukker ikke at noen vet hva som skjedde med Erling (85)

Politiinspektør Einar Sparboe Lysnes håper noen vil lette på samvittigheten og gi politiet informasjon om drapet på Erling Eriksen i Tromsø i 2001.

Einar Sparboe Lysnes

GJENÅPNER ETTERFORSKNING: Politiet i Tromsø med Einar Sparboe Lysnes.

Foto: Petter Strøm / NRK

I dag, mandag, ble det kjent at politiet gjenåpner etterforskningen etter at nye opplysninger har kommet frem.

– Jeg vil som sagt på dette tidspunkt ikke kommentere innholdet i opplysningene. Det har også en sammenheng med at med den oppmerksomheten saken nå får er en ny mulighet for oss til å få inn nye tips i saken, sier Einar Sparboe Lysnes til NRK.

Han håper at det er noen der ute som ikke har kommet med opplysninger før, men som har lyst å lette på samvittigheten og fortelle hva som skjedde eller hva de har fått høre at skjedde.

Drap på Breivikeidet

Erling Eriksen (85) ble funnet omkommet i sitt brannherjede hjem på Breivikeidet utenfor Tromsø.

Foto: JAN-MORTEN BJØRNBAKK / NTB SCANPIX

– Vi er veldig opptatt av at de som mener eller tror at det er en liten sjanse for at de sitter med opplysninger som kan være av interesse for oss, kommer til oss. Vi utelukker ikke at det er personer som kan ha sett, hørt eller blitt fortalt hva som skal ha skjedd, sier Sparboe Lysnes.

Et vitne

85 år gamle Erling Eriksen ble funnet død i sitt nedbrente hus på Breivikeidet i Tromsø 16. november 2002. Obduksjonen viste at 85-åringen allerede var død før brannen.

Han ble kvalt med en fille i halsen. Drapssaken ble henlagt i 2004.

Nye opplysninger i forbindelse med TV-programmet «Åsted Norge» på TV 2 er bakgrunnen til at politiet nå tar opp tråden i den uoppklarte drapssaken, skrev iTromsø tidligere i dag.

– Jeg kan bekrefte at et vitne har meldt seg, og at det i så måte er nye opplysninger for oss, sier påtaleleder Einar Sparboe Lysnes til NRK.

Av interesse

På spørsmål om politiet er avhengig av yttrligere opplysninger enn de nye som nå foreligger svarer Sparboe Lysnes slik:

– Det kan jeg selvsagt ikke kommentere. Jeg ønsker ikke å gjøre ei vurdering av de opplysningene, utover det at vi vurderer opplysningene som så interessant at vi har startet etterforskning.

Politiet opplyser at de vil foreta en del etterforskning i saken, men vil ikke si hva slags etterforskning de står foran.