Oppgitt over villmannskjøring

En motorsyklist gjennomførte en farlig forbikjøring i 108 km/t i 80-sonen, uten førerkort da politiet kom.

Geir Marthinsen

UP-sjef i Troms og Finnmark, Geir Marthinsen, mener overtredelsene torsdag er galskap.

Foto: Dan Henrik Klausen / NRK

– Det er galskap. Nå har jeg bare snakket med patruljen som stoppet motorsyklisten, men å kjøre motorsykkel uten førerett er galt nok i seg selv. Når du i tillegg kjører så mye for fort og gjennomfører en farlig forbikjøring, så sier det mye, sier UP-sjef i Troms og Finnmark, Geir Marthinsen til NRK.

Folk kjører fortere og farligere når sommerdekkene kommer på

Geir Marthinsen, UP-sjef i Troms og Finnmark

Rundt klokken 17.00 torsdag ettermiddag var en motorsyklist på vei gjennom Takelvdalen i Målselv.

Føreren holdt 108 kilometer i timen i 80-sonen da han gjennomførte en farlig forbikjøring. Utrykningspolitiet var på stedet, og da de stoppet mannen viste det seg at han ikke hadde gyldig førerkort heller.

– Om han har hatt førerkort tidligere vet jeg ikke, sier Marthinsen.

Laster Twitter-innhold

Vogntog skremte flere

Like etter, rundt klokken 19, tok UP beslag i to førerkort på Storsteinnes. En av sjåførene mistet førerkortet for å ha kjørt for fort, en annen må ta beina fatt etter en farlig forbikjøring.

– Det var et norsk vogntog som gjennomførte en veldig farlig forbikjøring. Sjåføren gikk med på at beslaget på stedet. Vi pratet med bilistene som måtte vike for ham, og de oppfattet også situasjonen som veldig skummel, sier Marthinsen.

Øker farten på sommerdekk

Tidligere på dagen var UP på Lyngseidet i Nord-Troms. Der fikk 14 sjåfører forenklede forelegg for å kjøre for fort i en 50-sone.

I Nordkapptunnelen ble to bilister bøtelagt for å ha kjørt for fort.

Laster Twitter-innhold

Også i Harstad har UP hatt fartskontroll i dag. Der fikk seks bilister bot for å ha kjørt for fort, tre for mobilbruk bak rattet og én for mobilbruk.

– Vi har ikke hatt noen økt virksomhet i dag. Men vi ser det hvert år: Folk kjører fortere og farligere når sommerdekkene kommer på, sier UP-sjefen.

– I tillegg ser vi farten går opp på steder vi ikke har besøkt på en stund.