NRK Meny
Normal

Ungfolen i strupen på konkurrenten

– Jeg har ikke tenkt å bruke din mangel på erfaring imot deg. Slik startet 24 år gamle Kristian Støback Wilhelmsen (H) ordførerduellen mot 72-åringen Jarle Aarbakke (Ap).

Kristian Støback Wilhelmsen (24) fra Høyre mener han har mer erfaring enn sin 72 år gamle motstander i ordførerduellen. Det er Jarle Aaarbakke helt uenig i.

Valglogo

– Jeg har fire år i kommunestyret bak meg, jeg har vært leder for utdanning, kultur og idrettskomiteen, og jeg har sittet 100 dager på Stortinget, åpnet Kristian Støback Wilhelmsen (H) ordførerduellene mot sin konkurrent fra Arbeiderpartiet, Jarle Aarbakke.

– Jeg har ikke tenkt å bruke din mangel på erfaring mot deg. Det viktigste i valgkampen er politikken. Jarle Aarbakke og Arbeiderpartiet ønsker å styre mest mulig selv, mens vi i Høyre ønsker at folket skal bestemme.

Laster Twitter-innhold

De to konkurrentene avsluttet mandagens NRK 1-sendte debatt fra Tromsø.

– Han viser i hvert fall at Høyre-folk har humor. Når Wilhelmsen sier at jeg ikke har erfaring lurer jeg på hvor jeg har vært i hele livet mitt. Erfaringene fra blant annet rollene som rektor ved UiT – Norges arktiske universitet, leder for Universitets- og høgskolerådet, er tydeligvis ingenting mot 100 dager på Stortinget, sier Aarbakke.

– Vingle-Petter

Unge Wilhelmsen stemplet Aarbakke og Arbeiderpartiet videre som en Vingle-Petter. Høyres ordførerkandidat tok blant annet opp måten Arbeiderpartiet snudde i saken om Tromsømarka, etter at de fikk mye pes fra både politikere og befolkningen i forrige uke.

Laster Twitter-innhold

– Og det er ikke den eneste saken Arbeiderpartiet har vinglet. Først ville de ha et badeland i Tromsø, men ingenting skjedde, så ville de ha et mindre, og nå vil de utrede, sa Wilhelmsen under debatten.

– Wilhelmsen vant

– Vi vil gjerne ha et badeland. Nå er det viktigste å få det realisert, svarte Aarbakke.

Arbeiderpartipolitikeren avviste vingle-påstandene med å si at han og partiet har en stø kurs.

– Samtidig er det viktig å kunne innrømme når man tar feil.

Laster Twitter-innhold

Se hele debatten i videovinduet under, og kommenter gjerne hvem du mener vant duellen, enten på vår Facebook-side, eller med emneknaggen #nrkvalg på Twitter.

Jarle Aarbakke (Ap) og Kristian Støback Wilhelmsen (H) møttes til duell i Valgsendingen på NRK 1.