Normal

Politiet: – Lek på isflak kan være livsfarlig

Tre ungdommer som var ute på et isflak i munningen av Altaelva trengte assistanse fra brannvesen da isflaket begynte å drive langt fra land.

Beklager, vi kunne ikke vise innholdet.
Se «Altaelva» i nytt vindu

– Brannvesenet har vært der, og fått ungene på land. Isflaket var begynt å drive såpass langt fra land at de trengte hjelp, sier operasjonsleder ved Vest-Finnmark politidistrikt, Leif Magne Thomassen til NRK.

Brannvesenet i Vest-Finnmark rykket torsdag formiddag ut til munningen av Altaelva, etter å ha fått melding om tre ungdommer som lekte på et isflak.

– Dette er noe som skjer hvert år, at unger leker på isflak. Det er selvfølgelig spennende for ungene, men det kan også være farlig. Det er iskaldt i vannet, og isflaket kan drive lenger ut, sier Thomassen.

Glad for at folk melder fra

Politiet fikk tre telefoner fra meldere som hadde sett tre stykker på et isflak. Politiet var usikre på om de var i nød, og brannvesenet rykket derfor ut.

– Det bor folk i området, og de er flinke til å ta kontakt dersom de ser noe som kan være farlig. Det er vi veldig glad for, forteller operasjonslederen.