NRK Meny
Normal

Ungdom skaper nytt uttrykk under festspillene

Like sikkert som festspillene arrangeres hvert eneste år, samles også et hundretalls ungdommer til Nord-Norsk ungdomskulturfestival, NUK++. Festivalen inneholder kurs i alt fra hip/hop, sang, dans til drama og keramikk. Nytt av året er «Scenografitti».

Scenofrafitti
Foto: Martin Mortensen / NRK

I et av klasserom på Heggen videregående skole i Harstad sitter elleve ungdommer og en instruktør rundt et langbord og diskuterer.

Foran seg har de ark som de tegner kreative ideer på. De planlegger scenografien til avslutningsforestillinga til NUK++. For de fleste er både både scenografi og grafitti noe nytt. Pia Krytting Bornø, har tegnet navnet sitt.

– Jeg har tegnet navnet mitt, i en "taggeskrift", sier Pia Krytting Bornø,som ikke har drevet med verken Grafitti eller scenografi tidligere. – Men jeg liker å tegne, også er det morsomt å lære noe nytt.

Ida Kvitting Bolsø

Ida Krytting Bolsø, synes det er spennende å lære noe nytt

Foto: Martin Mortensen / NRK

NUK++ er en festival for funksjonsfriske ungdommer og ungdommer med funksjonshemming, med kurs i ulike kunstneriske utrykk, som teater, dans og musikk. Lørdag kveld entrer de scenen i kulturhusets storsal, da vil scenografien være viktig, sier instruktør Georg Schwer.

Scenografitti

Mange kreative motiver, når ungdommene lager grafitti

Foto: Martin Mortensen / NRK

– Det blir å kombinere grafitti og scenografi på ulike måter, det må være en mulighet til å få til å forene dette. Det blir enten å male direkte på scenografien, eller få opp noen plater som er ferdig malt med grafitti. Stilig blir det uansett, sier instruktøren som er imponert over innsatsen til ungdommene.

Jeg ser veldig mye kreativitet, både hos de som har tegnet mye og de som er uerfaren.