NRK Meny
Normal

UiT kåret til et av de beste globale universitetene i verden

UiT–Norges arktiske universitet er nevnt i den ekslusive listen blant de 200 mest internasjonale universitetene i verden.

Universitetet i Tromsø

UiT er blant de mest internasjonale studentene i verden.

Foto: Stig Brøndbo/UiT - Norges arktiske universitet

Det kommer fram av en fersk kåring fra London-magasinet Times Higher Education (THE).

Bladet er har fokus på høyere utdannelse, og er kjent for å rangere universiteter.

Det er altså en av disse ekslusive listene Universitetet i Tromsø nå er blitt nevnt i, som et av de mest internasjonale universitetene i verden.

– De beste universitetene i verden er globale, som tiltrekker seg studenter og lærere fra hele verden og samarbeider med internasjonale kolleger, skriver magasinet selv om listen.

– Globale perspektiv viktig

Rektor ved UiT, Anne Husebekk, er veldig fornøyd, og sier de er opptatt av å være et internasjonalt universitet.

– Vi ønsker oss minst 10 prosent internasjonale studenter. Det har vi og det er en berikelse for UiT, sier Husebekk til UiT.no.

Det internasjonale perspektivet gjør UiT attraktivt og tiltrekker gode studenter og ansatte, mener redaktør for THE, Phil Baty.

– De globale perspektivene er en av de viktigste markørene for et velrenommert universitet. De beste institusjonene kan ansette lærere fra hele verden, tiltrekke seg de beste studentene fra et globalt marked og samarbeide med ledende avdelinger uansett hvor de måtte være basert, sier Baty til nettstedet.

Yngste og beste

Også Universitetet i Bergen og Oslo er nevnt på listen. Øverst troner Qatar University, og totalt 28 land er representert på listen.

UiT havnet på 199. plass av totalt 200 nevnte, etter en vurdering av 800 universitet.

Men det er ikke den første gangen universitetet har blitt lagt merke til av THE.

I kategorien de 100 yngste og beste universitetene i verden, ble institusjonen i Tromsø i april i fjor den eneste norske som var nevnt.