NRK Meny
Normal

– Vi tror det blir en utfordrende ettermiddag

Tåka har lagt seg tykk over hele Troms, og skaper problemer for flytrafikken i hele fylket.

tromsø lufthavn tåke

Tåka ligger tykk i Tromsø lørdag.

Foto: Jørn Inge Johansen / nrk

– Den største utfordringen er å få fly ned, og dersom det ikke er noen fly som lander på flyplassen, vil vi heller ikke ha noen fly klare for avgang til nye destinasjoner, sier lufthavnsjef Jonny Andersen.

En stadig tykkere tåke har kommet inn over Tromsø i løpet av lørdag formiddag, og også fra flyplassene i Sørkjosen og på Bardufoss meldes det om vanskelige forhold på grunn av tåka.

Så langt har ett fly mellom Sørkjosen og Tromsø blitt kansellert, mens et fly som skulle til Bardufoss først prøvde å lande i Tromsø før det måtte gi opp og returnere til Oslo.

tåke tromsø lufthavn

De fleste flyene har så langt fått til å lande, men det er en del forsinkelser.

Foto: jørn inge johansen / nrk

Ellers har alle fly både fått til å ta av og lande, fordi tåka innimellom letter litt. Men det er en del forsinkelser, og lufthavnsjefen tror ikke på noen bedring med det første.

– Tåka er tykk, og det ser ut til at den blir liggende utover ettermiddagen. Vi ser for oss at det blir en trøblete ettermiddag, sier Andersen.

Han forteller at flere fly som skal til Tromsø også har valgt å vente litt med å lette i håp om at det skal bli mindre tåke.

– Vi klarer å avvikle trafikken så som så, og så langt vurderer vi ikke å stenge, sier Andersen.

Han oppfordrer folk som skal reise fra Tromsø til å møte opp på flyplassen som normalt, og forholde seg til informasjon fra flyselskapene sine.

Ennå er det mellom 10 og 15 fly som skal ankomme Tromsø lufthavn i løpet av ettermiddagen.