NRK Meny
Normal

TV-kjendisen Johnsgård: – Å trene med TIL har vært en fjern drøm

FK Senjas Christer Johnsgård får vise seg fram for TIL denne uken.

Påskemorgen

Christer Johnsgård har tidligere spilt på TUIL, og har vært plaget med skader nesten sammenhengende i tre år. Nå er han endelig tilbake der han ønsker.

Foto: NRK

– Å få spille med TIL er en drøm for alle som spiller fotball i Nord-Norge. Det har vær guttedrøm for meg, og flere av spillerne på laget er mine forbilder, forteller Christer Johnsgård.

Han spiller på FK Senja, og ble i 2015 toppscorer i 2. divisjon med 21 mål på samvittigheten. Totalt scoret laget 48 mål, og 28-åringen sto altså bak nesten halvparten av puttingene i mål.

Johnsgård kommer rett fra første trening med gutan på Alfheim når NRK prater med han.

– Det var veldig artig, jeg følte jeg ble tatt godt imot. Det virket som et åpent og godt miljø, og de andre spillerne var veldig hyggelige, sier fotballspilleren.

Med øyevitner som hovedtrener Bård Flovik og assistenttrener Lars Petter Andressen scoret han to mål på keepertalentet Jakob Karlstøm.

Christer Johnsgård og Selda Ekiz driver eggsperiment på Påskemorgen

Christer Johnsgård og Selda Ekiz er igjen aktuell som programledere for Påskemorgen på NRK.

Foto: Torill Ustad Stav / NRK

Glad for muligheten

Johnsgård er trener for TIL B og lærer på Norges Toppidrettsgymnas. Han er også programleder for påskemorgen på NRK, og skal jobbe for NRK Sport under NM på ski i Tromsø.

– Jeg er utrolig fornøyd med at NRK legger til rette for at jeg både kan jobbe for dem og prøvespille for TIL, sier han.

– Ser du for deg at du spiller på hovedlaget til TIL om ett år?

– Jeg er egentlig veldig glad for å få lov til å trene med gutan, og det vil jeg ta med meg uansett. Det er artig å spille fotball, og bare det å få trene med TIL har vært en drøm. Jeg ønsker ikke å ta stilling til om jeg blir en fast spiller nå, sier Johnsgård.

Interessant for TIL

Det skal mye til for at det blir kontrakt, og det har fotballspilleren fått beskjed om av hovedtrener Flovik.

– Men vi har fulgt Christer i høst og hadde dialog med han før jul. Vi vil veldig gjerne se nærmere på han. Det er bra for han, og interessant for oss, sier Flovik til til.no.

Johnsgård skal trene på Alfheim hver dag til og med lørdag denne uken.