Turntvillingene nøyde seg ikke med eksepsjonell medaljefangst i helga

Maria Saura Berg (11) ble første kvinnelige turner fra Nord-Norge som landet en dobbel salto i skranke under NNM i helgen. Men totalt sett gjorde tvillingsøster Malin det vel så bra.

Malin og Maria

– Vi må utvide huset for å få plass til alle medaljene sier Ingerlin Saura, mor til Malin (til venstre) og Maria Saura Berg. I helgens NNM fikk de med seg haugevis med medaljer hjem til Tromsø.

Foto: Petter Strøm / NRK

– Det er alltid jevn mellom Maria og Malin. Jeg håper som regel at de begge vinner halvt om halvt, slik at bilturen hjem fra mesterskapene blir trivelig, sier Ingerlin Saura.

Døtrene hennes, tvillingene Maria og Malin Saura Berg, fikk for alvor oppmerksomhet da de begynte å legge ut små videoer på Facebook og Instagram for noen år siden. All oppmerksomheten førte blant annet til at de ble invitert som gjester i Påskemorgen i 2015.

Hovedgrunnen til at de får så mye oppmerksomhet er rett og slett fordi de er dyktige turnere. I januar i fjor ble de tatt ut på rekruttlandslaget i turn, og i helga tok de storeslem i NNM i Kabelvåg.

– Jada, det ble en trivelig biltur, sier mamma.

Malin ble Nordnorsk mester sammenlagt, vant gull i bom, og sølv i frittstående og skranke. Maria vant gull i skranke og frittstående, og bronse i bom.

– Det er artig å konkurrere mot hverandre. Det er som regel alltid jevn, sier Maria Saura Berg.

Hun ble historisk i skrankekonkurransen, da hun, som første nordnorske kvinne, landet en dobbel salto.

– Jeg har trent på det i ett år. Det er veldig vanskelig å stå støtt etter to saltoer, men jeg er veldig fornøyd med at jeg klarte det, sier hun.

Malin og Maria Saura Berg vant fem øvelser

Her ser du noe av det Maria og Malin Saura Berg klarer.

Turnsesongen er så vidt startet, og neste på programmet er en konkurranse i Asker om noen uker.