Her ryker cupdrømmen

Cupkampen mellom Harstad og TUIL måtte avgjøres på straffer.

Nilas Eira

Nilas Eira skyter over i straffesparkkonkurransen i kampen mellom TUIL og Harstad. Dermed er TUIL videre til tredje runde i cupen.

– Det ble litt jevnere enn vi hadde håpet på. Nå er vi bare glade for å være videre, sier TUIL-trener Gaute Helstrup til NRK.

Onsdag tok TUIL imot Harstad i andre runde i cupen.

Etter 1–1 ved full tid, ble Harstads Viljar Nordberg og Nilas Eira de store syndebukkene, da kampen måtte avgjøres på straffer. Den gikk TUIL seirende ut av, og kampen endte til slutt 7-6 til «Dalingan».

Straffesparket til Thomas Kind Bendiksen i førsteomgang, Glen Robin Isaksens scoring for Finnsnes, og Morten Moldskreds avgjørende straffespark i straffekonken i kampen mellom Finnsnes og TIL, samt scoringene til Andreas Sletvold (TUIL) og Anders Jørgensen (Harstad), og Nilas Eiras straffemiss i kampen mellom TUIL og Harstad.

Straffesparket til Thomas Kind Bendiksen i førsteomgang, Glen Robin Isaksens scoring for Finnsnes, og Morten Moldskreds avgjørende straffespark i straffesparkkonkurransen i kampen mellom Finnsnes og TIL, samt scoringene til Andreas Sletvold (TUIL) og Anders Jørgensen (Harstad), og Nilas Eiras straffemiss i kampen mellom TUIL og Harstad.

TUIL førte an

TUIL startet kampen på sedvanlig måte. «Dalingan» hadde ballen mest, men sleit med å spille seg gjennom et defensivt Harstad-lag.

Etter åtte minutter løsnet det. Om Andreas Sletvold prøvde å spille en lagkamerat gjennom, eller om han prøvde å skyte, er det bare han som vet. Ballen traff uansett et HIL-bein og skiftet retning. Keeper Emir Resulbegovic var på vei i motsatt retning, og klarte aldri å forhindre scoring.

TUIL fortsatte å ha grep om kampen. Harstad fortsatte å forsvare seg godt. Rett før pause skulle det stått 2–0 da Tor Martin Mienna hamret et langskudd i tverrliggeren.

TUIL-trener Gaute Helstrup var ikke fornøyd med sitt lag i deler av kampen mot Harstad.

Nytt Harstad-lag etter pause

Etter pause var det et nytt Harstad-lag som kom på banen. De sto høyere, og presset TUIL mer. Begge lagene fortsatte å skape muligheter, og etter cirka 75 minutter endte et blokkert skuddforsøk i beina til Anders Jørgensen. Alene med TUIL-keeper Jørgen Vik dro han ballen med seg forbi keeper, og satte den i åpent mål.

Videre utover kampen vippet det frem og tilbake. Både Harstad og TUIL hadde skudd i treverket, men klarte aldri å avgjøre.