TUIL berget plassen

Det var stor jubel i Tromsdalen etter dagens kamp mot Kongsvinger

Etter en komfortabel 3-0 seier over Kongsvinger er det nå klart for en ny sesong i 1.divisjon for TUIL. Med kun en bortekamp igjen ligger TUIL nå på 12.plass med 39 poeng. Ned til Ham-Kam på 13.plass er det en luke på 5 poeng, med andre ord er TUIL sikret plassen.
- Dette er en fantastisk dag for Tromsdalen fotball. Vi hadde en kjempefin inngang på kampen, vi tenkte offensift og gjorde det enkelt, sa TUIL-trener Morten Pedersen etter kampen.

Morten Pedersen TIL

Vi lyktes 100% i dag og det er en fantastisk følelse, sa Morten Pedersen etter kampen.

Kongsvinger ligger etter denne kampen på 3.plass og kvallik med en kamp igjen å spille. De hadde med seier i dagens kamp ligget på direkte opprykk.
- Jeg er utrolig skuffet på måten vi gjennomfører kampen på. Vi vet hva vi kommer til og kampbildet ble slik vi hadde regnet med, men vi klarer ikke å takle det og heller ikke endre det, sa Kongsvinger-trener Øyvind Eide etter kampen.

Øyvind Eide, Kongsvinger-trener

Vi får ikke satt det spillet vi pleier å gjøre. Vi flytter frem noe folk, men det blir desverre ikke noe utav det, sa Øyvind Eide etter kampen.

Det skulle ikke mer enn 10 minutter ut i kampen før TUIL fikk uttelling ved Ole Talberg, som etter et frispark fikk hodet på ballen og headet den i mål. Etter 73 minutter kom Aslak Sokki til skudd inne i 16-meteren. Skuddet ble blokkert og returen havner hos Reidar Waage som setter ballen i mål bak en utspillt keeper. 6 minutter senere er Aslak Sokki på ferde igjen. Han får ballen på hjørnet av 16-meteren, venter, og slår den ut til Hans Nordby som kommer spurtende og setter ballen kontant i mål.

For dagens kamp handlet stort sett om TUIL i alle de 90 minuttene. Kongsvinger kom seg til noen større kjangser i begynnelsen av 1.omgang, men det ble stort sett med det. Noe av skylden ble lagt på baneforholdene.
- Banen er katastrofe, jeg skjønner ikke at man får lov å spille her, det er under en hver kritikk, sa Magnus Sylling Olsen etter kampen.