Truet med å kutte av akilles og la henne blø ihjel

En 41 år gammel russisk statsborger er i Hålogaland lagmannsrett dømt til fengsel i sju måneder for vold og trusler mot sin egen kjæreste.

Øst-Finnmark tingrett

Rettsforhandlingene i tingretten gikk i Øst-Finnmark tingrett, og ankeforhandlingene fant også sted i den samme rettssalen.

Foto: Erik Lieungh / NRK

Mannen ble i Øst-Finnmark tingrett frifunnet, men er nå dømt for trusler og vold mot kjærsten sin.
Hendelsen mannen er dømt for skjedde i kjæresten sin leilighet, og deler av tiden var hun stripset fast.

Stripset fast


Bakgrunnen for dommen er at han lørdag 4. januar i år sparket sin samboer i hennes venstre legg, samt slo henne flere ganger med flat hånd i hodet og på overkroppen. Kvinnen har fortsatt smerter i foten etter episoden.

Han tvang deretter armene hennes bak ryggen, og stripset tomlene sammen. Deretter kastet han to appelsiner i hodet hennes, og tvang i henne alkohol fra et glass mens hun fremdeles var fastbundet.

Drapstrussel


Han truet henne også med kniv ved at han viste henne en kniv og fortalte at han ville skjære av henne akilles slik at hun ville blø i hjel, og førte deretter knivens bakside mot hennes akilles. Drapstrusselen alene ville antagelgivis resultert i en straff på rundt 30 dagers fengsel, men det reageres mye strengere siden den ble fremført på en særdeles skremmende måte.
41-åringent truet også med at han ville skjære henne opp i ansiktet dersom hun tok kontakt med politiet.

I tillegg til dette er mannen også dømt for å ha truet en aktør i rettsvesenet slik at det var fare for at vedkommende ikke turte å gjøre jobben sin.