NRK Meny
Normal

Tror pengene må komme fra narkotikahandel

Aktoratet tror ikke de arbeidsledige tiltalte i Hells Angels-saken kan ha skaffet seg penger lovlig.

Hells Angels-rettssak

Aktoratet mener de tiltalte må ha skaffet penger gjennom narkotikahandel.

Foto: Kari Stokke Nilsen / NRK

Aktoratet i Nord-Troms tingrett mener de tiltalte i den såkalte Hells Angels-rettssaken har brukt mer penger enn de lovlig har hatt tilgang til.

Disse pengene mener aktor må komme fra salg og distribusjon av narkotika. Ingen av de åtte tiltalte i saken har fast jobb, men bruker store pengesummer.

Erkjenner ikke straffskyld

Flere av de tiltalte i rettssaken regnes som fullverdige medlemmer av Hells Angels, og andre av dem har en løsere tilknytning til klubben.

Påtalemyndigheten mener Ove Jørgensen Høyland er hovedmennene bak en omfattende narkotikatransport mellom Oslo og Nord-Norge. Høyland selv har ikke erkjent straffskyld.

Husket ingenting

Da han skulle forklare seg i Nord-Troms tingrett i januar, fortalte han at han husket lite fra tida da politiet etterforsket saken. Da hadde politiet gjennomgått 24.000 tekstmeldinger, flere tusen samtaler og tatt beslag i 9,5 kg metamfetamin og 20 kg hasj.

Han husket heller ikke hvilke typer narkotika han bruker, kan ikke sitt eget telefonnummer, og husker heller ikke hvilke saker han tidligere er dømt for.