Tror på store mørketall

Det er store mørketall på dette området, det mener bistandsadvokaten om overgrepssaken i Troms.

Dette er en stor men desverre ikke sjelden sak, sier bistandsadvokat John Arne Østvik om overgrepssaken i Troms.

Sju personer er siktet for seksuelle overgrep mot to jenter i midten av tenårene. Begge jentene er fra Troms, og alle untatt en av de siktede er fra samme fylke:

- Etter mitt skjønn er dette et utrykk for at denne typen saker ikke er så sjeldent som det mange kanskje tror. Det vil ikke overraske meg om det er store mørketall, sier Østvik.

- Tungt

Det som er spesielt ille med denne saken, er at det er så mange siktet, deriblant tillittspersoner som en rektor og to frivillige i Røde Kors.

- For familien og jenta er det tungt å bære, at det er mennesker de har hatt tillit til, og også har hatt samtaler med i forsøk på å skape gode omsorgsbetingelser for jenta, som nå viser seg å være blant de siktede, sier Østvik.

Avviser spekulasjoner

Lederen i Foreldreutvalget på skolen hvor den siktede rektoren jobber sier at de er på banen i denne saken og at de følger tett opp om ungdomsmiljøet i bygda. Det er mange rykter som kan oppstå når slike saker blir kjent i små samfunn, og Østvik sier mange av spekulasjonene i media er grunnløse.

- Det virker ikke for meg at det er grunn til å tro at noen av disse koblingene har skjedd via internett, sier Østvik.

Til NRK sier ordføreren i kommunen at det er lite som kan gjøres for å hindre at slike ting skjer igjen, men at de vil sette seg ned i ettertid for å diskutere saken.