NRK Meny
Normal

Tror på nytt Skrugard-funn i Barentshavet

Boringen av Totals letebrønn på Norvarg-prospektet i Barentshavet er i gang. Selskapene tror det er minst 50 prosents funnsannsynlighet.

Boreriggen Polar Pioneer

Det var boreriggen Polar Pioneer som fant olje på Skrugard(bildet). Riggen West Phoenix har nettopp startet boring på Norvag-prospektet.

Foto: Eirik Palm / NRK

Selskapene i Norvarg-prospektet tror de kan gjøre et funn på størrelse med Skrugard-funnet som Statoil gjorde i vinter, skriver petro.no.

Statoil mente at funnet var det viktigste på ti år.

Prospektet som nå bores av "West Phoenix" inneholder ifølge lisenspartner Rocksource trolig rundt 260 millioner fat oljeekvivalenter i utvinnbare ressurser. Det er over Statoils anslag for Skrugard-funnet tidligere i vinter.

I en investorpresentasjon anslår Rocksource at funnsannsynligheten er på hele 60 prosent.

Feltpartneren skisserer opp flere utbyggingsalternativer hvis det blir gjort et funn som er så stort partnerne håper på; både som en selvstendig oljeutbygging og som en gassutbygging knyttet til Melkøya.

Norvarg ligger i lisens 535, og det er satt av 97 dager til boringen, i tillegg til 42 dager i tilfelle funn. Brønnen er ventet å bores til et dyp på 4.139 meter, og har fem ulike mål i ulike soner, skriver petro.no.