NRK Meny
Normal

Tror færre dropper ut

Ungdom fra Karlsøy bør gå på videregående skole på Skjervøy i stedet for i Tromsø.

Skolebøker
Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

På denne måten mener kommuneledelsen at den kan hindre at så mange karlsøy-ungdommer dropper ut av videregående.

Men for at det skal skje, må transporthinderet overvinnes.

- Vi har veldig dårlig kommunikasjon. Karlsøy og Skjervøy er nabokommuner, men når du kjører fra Arnøy til Vannøy tar det 8 timer, mens det tar 25 min med båt. Så vi har en utfordring å få dette på plass, sier Bent Gabrielsen som er ordfører i Karlsøy.

I dag reiser de fleste ungdommene til Tromsø for å gå på skole. Men mange faller ut, og Gabrielsen tror det kan skyldes at overgangen mellom å bo i et lite øysamfunn til å bo i en storby blir for stor.

Nå har Karlsøy og Skjervøy kommuner henvendt seg til fylkesrådet for utdanning, Synnøve Søndergaard. Håpet er at fylkeskommunen vil etablere signalanløp for hurtigbåten på Hansnes og i Vannvåg. Fylkesrådet er positiv til et slikt initiativ.

- Dette høres ut som et veldig interessant utspill og fylkesrådet er opptatt med å få med frafallet i den videregående skolen. I den grad at dette er en av måtene vi gjør det på, så er det klart at vi ser på det med velvilje. Men det er jo en økonomisk side som vi må få lov til å diskutere i fylkesrådet, sier fylkesråd for samferdsel, Synnøve Søndergaard.