Tror eks TIL-direktør kan bli ny NFF-topp

Selv vil ikke Bjørn Tore Markussen (46) kommentere sitt eget kandidatur.

Administrerende direktør i TIL, Bjørn Tore Markussen

Bjørn Tore Markussen var TIL-direktør fra 2004 til 2007.Nå er han spilt inn som ny generalsekretær i NFF.

Foto: NRK

Fylkespolitiker og leder i Salangen IF Fotball, Ivar B. Prestbakmo, tror tidligere Tromsø IL-direktør Bjørn Tore Markussen kan bli Kjetil Siems etterfølger som generalsekratær i Norges Fotballforbund.

– Ut i fra det jeg kjenner til, er Bjørn Tore en av de som absolutt aspirerer, innenfor en fem-seks navn som jeg tror vil være aktuell i den prosessen som fotballforbundet skal inn i nå, sier Prestbakmo til NRK.

Styret i NFF skal i dag og i morgen avgjøre hvordan veien videre blir i ansettelsen. Manges favoritt er visepresident i NFF, og tidligere kvinnelandslagssjef, Bjarne Berntsen.

Terje Svendsen

Terje Svendsen, president i NFF, sier styret skal behandle ansettelsen av ny generalsekretær onsdag og torsdag denne uka.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– For meg er det helt uaktuelt på nåværende tidspukt i denne prosessen å kommentere kandidater – og navn, sier NFF-president Terje Svendsen til NRK.

Var TIL-topp i tre år

Bjørn Tore Markussen var direktør i Tromsø Idrettslag fra 2004 til 2007. Han satt også i strategiutvalget i Norsk Toppfotball, og var blant annet involvert i etableringen av Fotball Media AS i 2006.

Han har siden han forlot TIL og Tromsø jobbet i Det Norske Veritas, inkludert lederjobber i seks år i Singapore og Beijing.

Markussen vil selv ikke kommentere om han er aktuell som Siems etterfølger.

«Jeg ønsker ikke å bidra til noen spekulasjoner rundt dette. Jeg trives svært godt i den jobben jeg har. Og har ingen planer om å skifte jobb», skriver Markussen i en sms til NRK.

Mener Markussen har rette bakgrunnen

Men i moderklubben hans, Salangen IF, tror de at Markussen kan få jobben som ny administrativ toppsjef i Norges Fotballforbund.

– Jeg tror det er viktig for NFF nå å rekruttere en leder for framtida. Bjørn Tore har en ballast innenfor fotballen, både fra Salangen og TIL, og kjenner fotball-Norge godt. Det som er viktig for fotball-Norge nå er at man klarer å bemanne det med folk som er opptatt av bredden i fotballen, sier Prestbakmo, leder i Salangen IF Fotball.

Han mener også at Markussen med sin bakgrunn fra Det Norske Veritas er en leder som står for høy integritet.

Ivar B. Prestbakmo tror på sambygdning Bjørn Tore Markussen som ny NFF-president.

Ivar B. Prestbakmo, fylkespolitiker i Troms og fotballsjef i Salangen IF, mener Bjørn Tore Markussen er en het kandidat til toppjobben i NFF-administrasjonen.

Kvinne eller mann?

Markussen skal ha vært inne i bildet da Kjetil Siem fikk jobben for drøyt fire år siden.

– Dette blir en av de tungene sakene vi har på agendaen på styremøtet onsdag og torsdag, sier fotballpresident Terje Svendsen til NRK.

Han ønsker ekstern hjelp – for å ha et bredest mulig utvalg av kandidater å velge mellom.

– Hva tenker du i forhold til kjønn?

– Vi ønsker flere kvinner i ledelsen i Norges Fotballforbund. Og er helt åpen for det. Samtidig er ikke generalsekretær-stillingen utsatt for noen kjønnskvotering, sier Svendsen.

RBKs daglige leder Tove Moe Dyrhaug, Røde Kors-topp Åsne Havnelid og tidligere styremedlem i NFF, Hege Leirfall Ingebrigtsen, er navn som er nevnt i fotballmiljøet.

Moe Dyrhaug har sagt hun er helt uaktuell.