Tromvik-veien kan bli lysregulert

17 utforkjøringer på under en måned. Nå kan veien til Tromvik på Kvaløya bli lysregulert.

Anne Birgitte Fyhn

– Det er lysregulering vi har bedt om, sier Anne Birgitte Fyhn, leder i Tromvik utviklingslag.

Foto: Rune N. Andreassen / NRK

Vogntog i trøbbel har blitt et dagligdags syn på fylkesvei 57 til Tromvik på Kvaløya i Troms. På under én måned har det vært hele 17 utforkjøringer langs veistrekninga. Som et strakstiltak vurderes nå lysregulering.

– Når de kommer oppover veien her, det er smalt og bratt og de skal rundt den svingen der, da blir det problem, sier Anne Birgitte Fyhn og peker. Hun leder utviklingslaget i Tromvik. Hun forteller om en situasjon i fjor da en turistbil kom nedover. Da måtte en annen bil kjøre ut og ble hengende på autovernet.

Utviklingslaget har talt og rapportert tallet på uhell og stengninger. De kom til 17 utforkjøringer på under én måned.

Nå har fylkeskommunen som vei-eier bedt Statens vegvesen om råd. Edel Miljeteig Austlid er fungerende avdelingsdirektør og sier lysregulering kan være aktuelt. Et annet tiltak kan være skilting med vikeplikt. Og det kan også være aktuelt med mindre utbedringer av dumper som er problematisk for trailerne.

Statens vegvesen regner med å ta en beslutning om tiltak i løpet av uka. Hvor raskt tiltaket kan gjennomføres er mer usikkert.

– Det er lysregulering vi har bedt om. Skilting vil være et suplement. Her går det fisk til en verdi av 2,8 millioner kroner hver dag, også lørdag og søndag. Den siste utforkjøring kostet bedriften 60.000 kroner. Og så er det elleve skoleunger som er avhengig av veien, sier Anne Birgitte Fyhn.