NRK Meny
Normal

Blir han Tromsøs nye stjerneskudd?

17 år gamle Peter Estdahl fra Tromsø gikk til topps i Amnesty Internationals låtskriverkonkurranse med sangen "My World". Hør låta her!

Peter Estdahl

Peter Estdahl i NRKs radiostuduio i Tromsø.

Foto: Jørn Resvoll / NRK

13 bidragsytere var påmeldt konkurransen, men juryen var enig i at Peter har et betydelig talent, og et stort potensial. Estdahl ble glad for seieren.

– Mamma lurte på om det var noe galt fordi jeg begynte å rope og hoppe rundt i stua.

17-åringen leverte bidraget sitt, sangen ”My world”, bare ett par timer før fristen gikk ut.

Opptaket ble gjort fremfor PC-en hjemme med akustisk gitar. Sangen hadde Peter skrevet tidligere til en eksamensoppgave.

– Sangen handler om det å se litt større enn bare sin egen navle. Og om det å kunne forstå at det er en verden rundt oss, sier 17 åringen som i dag gjestet morgensendingen i NRK P1 i Troms.

  • HØR FREMFØRELSEN AV ”MY WORLD” HER:

Kickstart på karrieren

Peter har holdt på med musikk hele livet, men å skrive låter har han bare gjort det siste året. Da er det spesielt gøy å vinne en låtskriver-konkurranse.

– Det kjennes helt rart ut. Det føles ikke som noe jeg har fortjent det, men det er utrolig gøy, sier 17-åringen som nå håper på en kickstart på karrieren.

– Dette har virkelig hjulpet meg fremover. At Amnesty vil satse på unge artister i Tromsø viser mye om hvor hjertet til Amnesty ligger. Det handler om folkene rundt dem, sier Peter.

Vil inspirere

Han sier at han elsker å drive med musikk, men at han vil at den skal bety noe.

– Jeg vil jo formidle noe gjennom musikken. Ikke som en preken, men å kunne inspirere med mer enn bare kjedelige kjærlighetshistorier og hjertesmerte.

Peter får nå spille inn låten gratis på Kysten studio i Tromsø. I tillegg får han spille vinnerlåten på Amnestys årsmøte i Tromsø senere i år.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.