NRK Meny
Normal

Tromsøbarn kåret verdens beste filmer

Verdens beste jury

Juryen under 'Verdens Beste - Tromsø Barnefilmfestival'.

Foto: Marius Fiskum

Den franske animasjonsfilmen Ernest & Celestine er verdens beste langfilm, mener juryen under "Verdens Beste - Tromsø Barnefilmfestival".

Den norske kortfilmen "Pyse!" ble kåret til beste kortfilm, mens amerikanske "Epic" vant publikumsprisen.

Juryen bestod av av seks barn mellom 9 og 14 år fra Tromsø-området - og juryleder Thale Persen. Jurymedlemmene var Mathea Solheim, Irja Skrøvje, Daniel Teages, Ida Amalie Vollstad, Nikolas Håkon Hansen og Tomas Stenvold.

Juryen skriver dette om «Ernest & Celestine»:

"Verdens beste langfilm forteller en historie om ekte vennskap mellom en som er kjempestor og en som er bitteliten. Den får deg til å tenke: at selv om man er annerledes så kan man være venner. Dette er en film for alle, en skikkelig familiefilm. Det er en god historie med morsomme karakterer og et spennende univers".

Juryen skriver dette om «Pyse!»:

Verdens beste kortfilm er en film som viser at det ikke alltid er den som er størst som er den tøffeste. Og at selv om du er liten så kan du klare deg alene. Alle som har søsken, spesielt storebrødre, kan kjenne seg igjen i denne historien. Det er en film som er både morsom, spennende og litte grann skummel.

"Verdens beste" ble arrangerert for første gang i år og hadde 24 kort- og langfilmer på programmet. 64 forestillinger var unnagjort da festivalen ble avsluttet på søndag.