Hjort får støtte for utsagn om kjemiske våpen

Jens Johan Hjort mener Tromsø bør ta imot kjemiske våpen fra Syria. Han får støtte fra Bellona.

Ordfører i Tromsø, Jens Johan Hjort, mener Tromsø bær ta ansvar og ta i mot kjemiske våpen for destruering. Dersom det er mulig.

Ordfører i Tromsø, Jens Johan Hjort, mener Tromsø bør ta ansvar og ta imot kjemiske våpen for destruering, dersom det er mulig.

I en artikkel i VG på tirsdag kom det fram at ordføreren i Tromsø, Jens Johan Hjort, er positiv til å ta imot kjemiske våpen fra Syria for destruering.

– Tromsø må ta sin del av ansvaret når det gjelder globale utfordringer. Vi kan ikke si at det finnes kjemiske våpen, og at det må gjøre noe med det, men vi vil ikke ha noe med det å gjøre, utdyper ordføreren til NRK.

– Vi må ta vår del av ansvaret hvis vi kan gjøre det på en sikker måte, uten at verken befolkningen eller naturen tar skade av det.

Håper flere følger etter

Miljøstiftelsen Bellona gleder seg over at ordføreren i Tromsø er åpen for at byen blir mottakssted for kjemiske våpen fra Syria.

– Jeg hadde håpet at flere kommuner var åpne for å diskutere dette, sier daglig leder i Bellona, Nils Bøhmer.

Stabilt land med mye vann

FN har sammen med USA og Russland oppfordret Norge til å ta imot og destruerer kjemiske våpen.

Syria har fått en frist på ni måneder til å overlevere og ødelegge alle kjemiske våpen, et arbeid landet trenger hjelp til.

USA og Russland plantet ideen om at Norge ville være et passende sted fordi det er politisk stabilitet og landet har mye vann, som trengs i arbeidet med å ødelegge gassene.

Ødelegge kjemiske våpen

Ødelegge av kjemiske våpen i Norge